Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Börtönkorrupció: VIP cellába kerültek a jól fizető rabok

Vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádol hat büntetés-végrehajtási ezredest, egy alezredest, két ügyvédet és két civilt a Budapesti Katonai Ügyészség. A hat főtiszt pénzért soron kívül engedélyezett beszélőt, vagy büntetés-félbeszakítást a raboknak.
A jól fizető fogva tartottak különleges kedvezményeket nyújtó, úgynevezett VIP cellába kerültek. Később már milliókat követeltek tőlük, azonban már nem tudtak fizetni, így inkább feljelentették az ezredeseket. A fizetős raboknak kétszer annyi csomag, beszélő és szabadság járt, mint a többieknek. Volt, aki egymillió forintot fizetett azért, hogy Tökölön, a fiatalkorúak börtönében töltse le büntetését.

A Budapesti Katonai Ügyészség titkosszolgálati eszközöket is felhasználva derítette fel az eddig példátlan korrupciós ügyet. Többen tagadják bűnösségüket és volt, aki feljelentette a nyomozókat. A vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolt ezredesek és a többiek március elején állnak bíróság elé. Ügyüket Győrben tárgyalják majd, mert a Fővárosi Bíróság elfogultságot jelentett be. Az egyik vádlott ugyanis ülnökként tagja volt a bíróság egyik katonai tanácsának.

Az ügyben a tököli és az egri börtön is érintett, az egyik vádlott a BM kórház főorvosa - értesült a Magyar Televízió híradója.

Olvasóink írták

 • 3. VCrash 2008. január 29. 09:59
  „Első a ´pénz´, második a ´mégtöbb pénz´, harmadik a ´ennyi nem elég´.´.. és így tobább. A ´tisztesség´, a ´becsületesség´ pedig a legnagyobb ´kincs´ a mai vlágunkban. De az nem elég a VIP cellára. Egyébként ´ mindig az bűnös, aki lebukott´... a többiek pedig megbotránkoznak, elszörnyűlködnek, hogy ´hogy mik vannak´, ´nahát´... ´pedig milyen rendes embereknek néztek ki´ ...stb. és minden megy tovább, mert olyan az élet mint a körhinta: Akinek pénze van felülhet, akinek nincs, az meg nézheti, hogy megszédülnek odafenn...”
 • 2. Cseter János 2008. január 29. 09:56
  „Mindíg is a fejétől kezdeni bűzleni a döglött hal! Magyarországon pedig kiváltképp!”
 • 1. Atika2 2008. január 29. 08:51
  „Semmi gond! A min.elnök apja is tolvaj volt.
  Ez a trendi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt-hat minisztert és államtitkárt cserélnek le tavasszal?

Markánsabb kormányátalakítás lehet a márciusi népszavazás után - legalábbis ezt valószínűsítették a… Tovább olvasom