Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Börtönre ítélték a fajtalankodó fiatalokat

Börtönbüntetéssel sújtott kedden a Pécsi ítélőtábla három fiatalt, aki tavaly fajtalankodásra kényszerítette iskolatársait. A határozat jogerős.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa a vádlottakat szemérem elleni erőszak elkövetésében találta bűnösnek, ezért a ma tizenhat éves K. Balázst két év, a tizennyolc éves S. Tamást három év, a tizenhat éves M. Ferencet két és fél év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Negyedik, szintén tizenhat éves társuk egy év - két év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetése már korábban jogerőre emelkedett.

A Pécsi ítélőtábla az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság döntéséhez képest S. Tamás büntetését négy évről három évre enyhítette, a többiekét helybenhagyta.

A tényállás szerint a pszichésen terhelt fiataloknak fenntartott igali speciális iskolába járó, egymással baráti kapcsolatot ápoló vádlottak gyakran zaklatták a náluk jóval gyengébb sértetteket. Előfordult, hogy vizes törölközővel ütötték a tíz és tizenegy éves gyermekeket, egyiküket egyszer számítógépzsinórral fojtogatták.

A vádlottak 2008. január 24-én elhatározták, hogy a két fiúval fajtalankodnak. Aznap este az iskola mosdójába kísérték a sértetteket és fenyegetéssel, veréssel rávették arra, hogy orálisan és kézzel kielégítsék őket. Az eset után újra megfenyegették a sértetteket, hogy ha bárkinek elmondják a történteket, megverik, sőt meg is ölik őket.

A gyermekek ennek ellenére otthon elárulták szüleiknek, mi történt velük, a szülők pedig feljelentést tettek a rendőrségen. Az elkövetőkkel szemben eljárás indult.

A vizsgálatba bevont pszichológus szakértő megállapította: a fajtalankodás következtében a sértetteknél poszttraumás stressz, szorongás és alvászavar lépett fel.

Olvasóink írták

 • 6. dodó 2009. november 03. 17:05
  „"fiatalok, tinik, gyermekek, Muki, móravárosiak..." = bűnözőcigány cigánybűnözők!”
 • 5. Otaku 2009. november 03. 14:30
  „Gyerekcsíny.

  érdekes, hogy az elkövetők itt is csak "fiatalok"...”
 • 4. klj_54 2009. november 03. 14:22
  „Megtanulják az első napon, hogy a népművészeti remekműveknél mi a különbség a köcsög és a korsó között.
  Nem sajnálom őket!”
 • 3. bélás 2009. november 03. 13:15
  „Ők a jövő zálogai”
 • 2. 751510 2009. november 03. 12:57
  „<moderálva> buzik! Majd a sitten gyakorolhatják hobbijukat...”
 • 1. atti414 2009. november 03. 12:16
  „Helyes!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan félreértették a PSZÁF levelét

Sok magánynyugdíjpénztár-tag értette félre a pénzügyi felügyelet tájékoztató levelét a tb… Tovább olvasom