Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Borzalom: fellógatták, később lefejezték a kutyát

Csak a háztól kellett volna elvinni a nagyi kutyáját két srácnak, de ők felakasztották egy fára szegény állatot. A fiúk pár nap múlva visszamentek, s a kimúlt eb fejét levágták, a testrészeket a 81-es főútra tették, s azt figyelték, az autók hogyan mennek át rajta.
A Győri Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított eljárást egy 15 és egy 16 éves fiú ellen, akik – állításuk szerint – mintegy egy héttel ezelőtt felakasztottak egy keverék kutyát a töltéstavai erdőben. A történet ezzel nem ért véget - írja a kisalfold.hu.

Az idősebbik srác nagymamája arra kérte az unokáját, hogy a keverék kutyáját vigyék el a háztól, mert sokat ugat, több embert megharapott és nincs rá szükség. Ne bántsák az állatot, de olyan helyre vigyék, hogy ne tudjon visszamenni.

A fiú a haverjával, úgy egy hete – legalábbis ezt állítják – kötelet kötöttek a kutya nyakára, majd elvezették a Töltéstava közelében lévő kiserdőbe. Ott a nyakánál fogva felhúzták az állatot egy fára, a kötél másik végét egy másik fához kötötték. Azt nem nézték végig, ahogyan kínlódva kimúlik szerencsétlen pára, hanem magára hagyták.

A két srác – az egyik mezőgazdasági iskolába, a másik szakképzőbe jár – a múlt héten szombaton ismét kiment a kiserdőbe, s levágták a kötélről a kutya tetemét. Ez nem volt nekik elég, egy közelben talált fémlemezzel levágták a fejét, a testrészekkel elballagtak a 81-es főúthoz és Töltéstava, Pér között kitették azokat az úttestre. Ezt követően elbújtak az árokba és azt figyelték, az autók hogyan mennek át rajtuk. Mint később kiderült egy vaddisznótetemet is az útra raktak.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde tájékoztatása szerint az állatkínzás 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. btomi1980 2009. március 31. 09:45
  „http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=btomi1980”
 • 41. Cat 2009. március 31. 09:28
  „csutka
  Régen 14 évesen már férhjezmentek, szültek. Persze az egész más berendezkedés volt, ott lelkileg-agyilag is muszáj volt felnőni az élethez.”
 • 40. Stevvve 2009. március 31. 08:55
  „Nem tudom milyen felnőttek lesznek az ilyen férgekből, de van 1 sejtésem...szerintem mindenkinek jobb lenne ha kapnának 1-1 golyót a fejbe.
  Ennyi.”
 • 39. Nauzikaa 2009. március 31. 07:53
  „Dobjuk ki,ha baj van vele!
  Amikor a nagymamának is csak ennyit jelent egy állat élete,akkor mit várjunk az unokátó?
  Beteg kölkök!Mi lesz belőlük felnőttként?Most kellene egy csinos kis büntetés nekik.Csak úgy miheztartás végett.A bökkenő csak az,hogy ehez még túl fiatalok.”
 • 38. szőlőfürtöcske 2009. március 31. 06:22
  „Hogy vágnák le ezeknek a fejét is!”
 • 37. flexsnake 2009. március 30. 23:38
  „31. hozzászólás Sziti 2009.03.30. 21:44
  a csirke disznó holokauszttal? Halálért halál ez szerintem elég egyértelmű volt. Amit a törvény nem ítél meg azt majd odaát ítélik meg. Az utóbbi a rosszabb.”
 • 36. flexsnake 2009. március 30. 23:38
  „31. hozzászólás Sziti 2009.03.30. 21:44
  a csirke disznó holokauszttal? Halálért halál ez szerintem elég egyértelmű volt. Amit a törvény nem ítél meg azt majd odaát ítélik meg. Az utóbbi a rosszabb.”
 • 35. Sziti 2009. március 30. 23:23
  „Biztos kétfajta emberi lény létezik.
  Az egyik ilyen.
  Sokan vannak, de őket senki nem bántja.
  A bíróság sem ítéli el őket.
  Vajon miért?
  Nem akarok találgatni.”
 • 34. csutka 2009. március 30. 22:35
  „Hát Én már a cikket sem tudtam végigolvasni.Nemtudom a mi időnkben ilyesmiről sosem hallottunk.de lehet,hogy csak nem volt net és azért nem.Én mindíg haragudtam,ha Szüleim Nagyszüleim emlegették a "mi időnkben".hát most Én is ezt teszem.Elborzadok a mostani fiatalokon(tisztelet a kivételnek)
  Ez a jövő nemzedéke.Barangoltam az Iwiw-en láttam egy ismerős kislányt,megnéztem az adatlapját 14 éves
  és kapcsolatban él.Milyen szülő az aki ezt megengedi.”
 • 33. SzMgabi 2009. március 30. 22:09
  „2. HOZZÁSZÓLÓ CELTIS: MEGNÉZTEM A FILMET, AMIT AZ ÍRÁSODBAN MEGEMLÍTETTÉL.
  NAGYON SZOMORÚ LETTEM, MIRE VÉGIGNÉZTEM. NAGYON KEGYETLEN AZ EMBERI FAJ!!!!!!!
  http://veg-tv.info/Earthlings”
 • 32. sima 2009. március 30. 21:50
  „Mi a nevük ezeknek a szarzsákoknak ? ( mert embernek nem nevezhetők ) Azért lenne jó ha leírnák a nevüket , mert ha Ausztriában le merik írni ill. ki merik tenni Josef Fritzl képét , akkor ennek a két aberáltnak a nevét igazán közzé lehetne tenni.”
 • 31. Sziti 2009. március 30. 21:44
  „Én mindenkivel egyetértek.
  Flextől azonban megkérdezném,hogy mi a helyzet a vágóhíddal?”
 • 30. Cat 2009. március 30. 21:33
  „Én sem a kutya fajtáráról szóltam, a megfogalmazásodból úgy tűnt, nem szereted a kutyákat. Félreértettem.”
 • 29. lajosbácsi 2009. március 30. 21:10
  „cat: nem a kutya fajtájáról szóltam, hanem magáról a tényról.. persze aranyos kutyuli mutyuli.. nekem fajtiszta kutyám van, aminek ötjegyű összeg volt az ára, és basszus.. szokott ugatni.. és ha valaki rosszul nyúl felé, akkor én tördelem el az ujjperceit.. szal nem vagyok jószág ellenes.... kérdésre a válasz: megfelel? mindenesetre jobban hangzik.

  én egyébként még mindig annak vagyok a híve, hogy sok ember nem ért egyet a halált halálért elvvel, ami néha nem is baj, hogy nincs, mert egy párszor már bebizonyosodott, hogy a mélyen tisztelt bíróság egy kiiicsit mellényúlt, ami az elkövetőt illeti, a rendőrséggel egyetemben, de visszaállíthatnák például a nyilvános megalázás intézményét. kalodába a főtér közepére egy hétre, és hasonló jó dolgok. olyan esetekben, amikor menő kiscsávóról van szó, hatásosabb ha beég a haverok előtt, nem pedig azzal menőzik, hogy ő megjárta a fiatalkorúak börtönét. és mivel az állatkínzók tényleges büntetése el is marad többnyire... tényleg nincs vesztenivaló.”
 • 28. tommo 2009. március 30. 19:29
  „Kezdeném az értelmi fogyatékos Nagyival, aki meg van lepve, hogy a kutya ugat. Nem is értem mire számított?! A Nagyi meg vén, állandóan panaszkodik, hogy beteg, meg kell fogni a piruláival együtt és valahol a messzi távolban kivágni, hogy haza ne jöjjön! Vén bolond!
  A két hülyegyerekről nem is tudom mit mondjak, nem is értem, hogy ilyen emberek minek élnek Földön, az összes ilyen elmeháborodottat összegyűjteném és kilőném az űrbe a Nap felé...
  Ezeknek nem börtön kell, hanem szembesíteni kellene saját magukkal: megfogod ezt a két sz*rdarab gyereket, letéped mindkettőnek azt a kezét,amelyikkel felkötötte azt a szerencsétlen állatot, meg leszaggatod az egyik lábát(mert miért ne), majd kivágod a 2 kezet és a 2 lábat a 81-es főútra, és végignézeted a két elmebeteggel, hogy mennek át rajtuk a kamionok, aztán a 10. kamion után hátha elgondolkodnak a tetteiken...”
 • 27. flexsnake 2009. március 30. 19:24
  „25. évekkel nem kompenzálható egy élet. Aki életet vesz el úgy hogy arra nem volt semmi szükség vagyis nem önvédelem, azt ki kell végezni. Halálért halál. Akár gyerek akár nem akár embert ölt akár állatot. Egyenlő elbírálást a gyilkosság az akkor is az ha állaton követik el.
  A tolvajoknak le kell vágni a kezét és mindjárt egy normális világ jönne el.”
 • 26. spann 2009. március 30. 19:17
  „Az ilyen állatok veszélyesek a társadalomra, ismertem én olyan srácot aki élvezte, hogy macskákat gyilkol, meg kóbor kutyákat, ő volt a Tatzmann kettős gyilkosság 18. életévét be sem töltött elkövetője (Jászberény). Ezek is sokra fogják még vinni.
  Szerintem közmunkára kell ítélni, meg pszihiátriai kezelésnek alávetni, vagy vmi ilyesmi kellene, mert a fiatalok börtöne sem megoldás, mert aki oda bekerül az még állatabb lesz amikor kijön. Akasztás az tényleg megoldás, de nem lehet 100%ra megmondani, hogy ezek egészbiztosan gyilkolni fognak, mert lehet, hogy csak egy ilyen időszakuk van.”
 • 25. Cat 2009. március 30. 18:56
  „A "nyamvadt korcsokról" annyit, hogy ha az állatokkal egy fikarcnyit se törődtök, azt azért végiggondolhatnátok, hogy a legtöbb erkölcsi hulla, pszichopata rohadék állatokon "gyakorol", mielőtt embereken kezdi próbálgatni a tudományát, ld. Fritzl. Már csak ezért sem ártana nagyon odafigyelni az efféle esetekre.
  Az aránytalan büntetésről pedig annyit, hogy tudtommal Magyarországon még senki nem kapott állatkínzásért letöltendőt.
  És az aránytalan büntetést nem úgy lehetne/kellene orvosolni, hogy továbbra is szemet húnyunk az állatkínzás felett, hanem úgy, hogy a másik oldalon "igazítunk". Tehát, állatkínzásért mondjuk 3 év, gyerekgyilkosságért 15. Vagy több. És nem gyerekgyilkosságért 3, állatkínzásért nudli. Hm? Megfelel?”
 • 24. Dézi 2009. március 30. 18:53
  „Nagyon sok beteg elme él köztönk !!!! Ezekvől soha nem lesz EMBER, de nem is állat, csak egy korcs, akik nem érdemelnek még levegőt sem !!!! Ezeknek mit ér majd egyszer egy emberélet ????? Olyan buták, hogy fel sem fogják, hogy amit tettek nem érdem, mert ők biztosan azt hiszik. Ennyire alacsony szintű, bunkó , semmi - sehonnai bitangoknak nem szabadna szabadon élnie - kellne ilyenek egy olyan GULÁG nevezetű hely, ahol egymást irtanák ki !!!!!! De megkapják a büntetésüket ott ahol nem is számítanak majd rá. (Most mondja be a tv fóka irtást Kanadában !!!!! Hogy is van ez ????? Fókavadászat tradíció ??? Emberek ! Mikor esünk egymásnak és irtjuk ki ! Ez a világ nagyon vesztébe halad :(((( Bocsi, nem akartam ilyen "sötét" lenni ! Ahol pélőlényeket ölnek, ott az emberi élőlények sem számíthatnak semmi jóra. Nem hisszük a jövő sci-fi-jeit, pedig lassan ott tartunk”
 • 23. jjuhasz 2009. március 30. 18:53
  „a nagymama is hibá bőven!
  miazhogy sokat ugat a kuty és azért elkel vinni? ugatásnak gondolom megvan az oka,talán nem kap enni eleget?
  a nagyit is siman ellehetne vinni hiszen már öreg nincs rá szükség...én az ilyen embereket is büntetném,de a két srácnak többet adnék! 2 év az kevés...
  lajosbá abban viszont igazad van hogy nincs egyensúlyban a bünetetés mértéke az elkövetett büntől sajnos! és az is igaz hogy nincs igazsságszolgáltatás : (”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tasnádi felmentését kérte védője a legtöbb vádpont alól

Tasnádi Péter felmentését kérte védője a legtöbb vádpont alól hétfőn a Fővárosi Bíróságon elmondott… Tovább olvasom