Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Botka: őszre áll össze az MSZP választási programja

Egy "széles körű, programalapú szövetséget" kívánnak létrehozni a választásokra.
Az MSZP tovább folytatja programalkotó munkáját, amelynek végén, idén ősszel állhat össze a párt 2014-es választási programja - mondta Botka László, a szocialisták választmányi elnöke a testület szombati budapesti ülése után sajtótájékoztatón.

Botka László hangsúlyozta: arra törekszenek, hogy minél több szervezettel egyeztessék elképzeléseiket, mivel egy "széles körű, programalapú szövetséget" kívánnak létrehozni a választásokra. A szocialista politikus azt mondta, mindenkivel hajlandók együttműködni, akik elkötelezettek abban, hogy egy "európai demokratikus kormány váltsa fel a mostani hatalmat".

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője kifejtette: a választmány áttekintette a Szövetség a változásért nevű ellenzéki egyeztetés tapasztalatait, és arra jutottak, komoly esély van a megegyezésre, az abban részt vevő szervezetek ugyanis szinte teljesen egyetértettek a legtöbb közjogi kérdésben. A pártvezető emlékeztetett, a huszonhárom témában tervezett tárgyalássorozat eddigi tizenkét fordulójában hat témáról egyeztettek, így például a közjogi mellett oktatási és nemzetpolitikai célkitűzésekről is. Mint mondta, márciusig nyolc új témában folytatódnak a megbeszélések, és egyebek mellett szó lesz a közbiztonságról, az agrárügyekről, valamint az állam szerepéről is.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva közölte, a következő hetekben megvizsgálják, miként teremthető elő a felsőoktatásból 2010 óta kivont 50-60 milliárd forint, ennek eredményeként pedig nem kizárt, hogy tandíjmentes felsőoktatásra tesznek javaslatot 2014-ben.

Botka László emellett külön kitért a kormány rezsicsökkentésére. Kiemelte, elfogadhatatlan, hogy mára az átlagjövedelemmel rendelkezők is fizetésük több mint harmadát költik rezsire, azonban szerinte a kormány rosszul kezeli a problémát. A politikus igazságtalannak nevezte, hogy a magasabb rezsit fizetők nagyobb állami támogatást kapnak, ráadásul szerinte a csökkentést a lakosság fizeti meg, mivel a nagyfogyasztói energiaárak rezsicsökkentéssel párhuzamos emelése drágítja a mindennapi fogyasztási termékeket és szolgáltatásokat. Az MSZP választmányi elnöke hozzátette: a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj csökkentése az önkormányzatokat sújtaná, veszélyeztetve ráadásul több, a közelmúltban uniós támogatással végrehajtott fejlesztést.

Botka László szólt arról is, hogy a választmány ülése elején üdvözölte és támogatásáról biztosította az éhségmenet résztvevőit, akik szerinte akciójukkal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy az Orbán-kormány több százezer nehéz sorsú embert taszított kilátástalan helyzetbe.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. USB 2013. február 11. 10:03
  „A Mozimasiniszta véleményére lennék kíváncsi:
  http://www.youtube.com/watch?v=tY7JHXx0HQw”
 • 26. rózsakert 2013. február 10. 14:17
  „18.Olajfa14 2013.02.09. 22:31

  a vers erősen hiányos-van-akit senki sem hiányolna.....”
 • 25. alfa258 2013. február 10. 14:10
  „kipkop: a rezsicsökkentésről csak annyit, hogy a 2011 es fűtésszámlám annyi mint a mostani. Tehát ami volt emelés azt a haverjaid emelték, hogy vedd már ki a nyelved a ......ből! Ha már eszed és szemed nincs is. Vagy ha te jól jártál, akkor nem min.bérért dolgozol ugye!”
 • 24. Mozimasiniszta 2013. február 10. 12:32
  „18#-as ! reméltem hétvégén már megleszünk zsidó jajveszékelés nélkül de gondoskodtál róla hogy ne örüljünk,
  egyébiránt ezen a helyen a cucillisták azon kevés , írmagként fellelhető utolsó helytartójáról van szó, akik hisznek Istenben, csodatévő erejében, és imádkoznak hogy Orbán törje keze-lábát, hogy a helyére ülhessenek.
  23#-as ! T.achilleus ! szegény cucillistáknak és...házynak mekkora erőfeszítésre lesz szükségük ? hogy a
  "zorbánék " által elvadított IMF-et kiengeszteljék legalább annyira, hogy az idióta ígérgetéseikhez hitelt adjanak...”
 • 23. achilleus 2013. február 10. 11:36
  „15. TrombiFrédi 2013.02.09. 21:50
  Az észnélküli ráígérésre máris itt a jó példa: http://mszp.hu/hirek/uj_korszakot_nyitunk
  "egy hónapon belül konkrét rezsicsökkentési javaslattal állunk elő, amely a fogyasztók és szolgáltatók költségeit egyaránt mérsékli, összesen 40-60 százalékkal." - Mesterházy mai programjából, mszp.hu - 2013.02.10. 09:09
  - Na most lehet aztán aggódni a szolgáltatókért. (Ha valaki még komolyan venné ezeket az "ígéreteket.)”
 • 22. rózsakert 2013. február 10. 10:42
  „attól , hgy ...urcsányka kivált...még együtt hajtanak....és mitől lennéenk jobbak a maszoposok?????MIATTUK VAN KÉTHARMAD!!!! EGYIK SZ...A MÁSIK MEG F...”
 • 21. lukrecia 2013. február 10. 09:34
  „20 : ami a tetteit illeti valóban semmi. Jobban köthető Zanzibárhoz mint Csongrád megyéhez.
  De valamiért mégsem Zanzibár gazdasági fejlesztését kérem rajta számon.
  Ez kb olyan rosszper színvonalas személyeskedés.”
 • 20. NP1 2013. február 10. 08:04
  „16. lukrecia 2013.02.09. 22:10

  Mi köze van Botkának Csongrád megyéhez?
  Magyar Annával azért nehéz összekeverni. Esetleg fogalmad sincs miről beszélsz?”
 • 19. babar 2013. február 09. 22:38
  „A szocik olyan jól csinálták, hogy már nagyon sokan várják őket vissza!”
 • 18. Olajfa14 2013. február 09. 22:31
  „Igen, szólni kell. A német evangélikus lelkész halhatatlanná vált sorai nagyon ideillenek:

  - először elvitték a zsidókat. nem szóltam, én nem vagyok zsidó.
  - aztán elvitték a kommunistákat, szocdemeket, de nem szóltam, mert nem vagyok kommunista, szocdem.
  - aztán az elmebetegeket, prostikat, homoszexuálisokat vitték, de én nem szóltam ....

  - aztán mikor engem vittek el, már nem maradt senki, aki szólhatott volna.

  Ezért is fontos a jelenélegi rezsik eltakarítása, mert 2014 után nem lesz, aki szólhat ...”
 • 17. Olajfa14 2013. február 09. 22:22
  „El kell takarítani a korrupt rezsimet, mert különben végünk! Én 2011-ig hittem a vezírnek, meg is kaptam tőlük a munkanélküliséget, a megalázást! Bocsánatot kérek, hogy hittem a fidesznek. Ma már tudom, hol a helyem.”
 • 16. lukrecia 2013. február 09. 22:10
  „havi 3 milliós fizetéssel, 10 éves eredménytelen (már ami a megyei befektetéseket ill.) gazdasági térlátással választási programról beszélni, merészség. Egyedül cs. megye műltja segíthet ebben.”
 • 15. TrombiFrédi 2013. február 09. 21:50
  „Kezdhetünk félni, mert ennél az ellenzékieskedésnél több kell, kormányprogram gyanánt! A klasszikus recept nem valószínű, hogy működik, - észnélkül ráígérni a kormánypárti (újra)választási lufira- mert a gazdaság sincs igazából toppon!!!”
 • 14. cleverphone 2013. február 09. 21:26
  „benne lesz az mszp programjában az egyik szocialista képviselő vagyonnyilatkozatában szereplő 500e/hó szte-s projekttanácsadás????”
 • 13. jozko 2013. február 09. 19:59
  „Az MSZP választási programja őszre összeáll - a "baloldal" pedig addigra szétesik, a muníció sem biztos, hogy kitart,
  főleg ha egymásra lövöldöznek vele.
  Téved, aki most "ellendrukkernek" tart, én szívesen látnék a Parlamentben egy erős, korrekt baloldali ellenzéket, valószínű, hogy megkönnyítené a kormánypárt dolgát országos kérdésekben.
  Most a bejutásárt is meg kell küzdeniük - kormányváltásról álmodniuk is kár.
  Hiteles vezetők és képviselők kellenének ahhoz.”
 • 12. Horthyszobor 2013. február 09. 19:40
  „Minek???”
 • 11. Logaritmus 2013. február 09. 19:33
  „10: nem minősítve a hatalmas szegénységet amit a Fidesz csinált az országban halkan kérdezem, hogy az éhségmenet neked mióta éhezők menete? Az éhező százezrekre hívják fel a figyelmét olyanoknak, mint te, aki jól fizetett állami hivatalokban ülve elképzelni sem tudjátok mi az éhezés! Az abortusz joga mellett tüntetők sem feltétlenül egy abortuszra fekszenek be a tüntetés után, sőt lehet hogy férfi tüntetők is vannak. :) A Fideszed a gúny helyett mondjon le.”
 • 10. achilleus 2013. február 09. 19:12
  „"Botka László szólt arról is, hogy a választmány ülése elején üdvözölte és támogatásáról biztosította az éhségmenet résztvevőit"
  - Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője közleményében azt írta: úgy tűnik, a szegénység, nyomor és munkanélküliség hívószavával meghirdetett éhségmenet szocialista politikus résztvevői nem bírják ki a számukra megszokott kényelem nélkül. Az ellenzéki politikus szemtanúktól származó értesülésekre hivatkozva azt írta: csütörtök este Nyakó István szocialista képviselő társaival a gyöngyösi önkormányzati strand szaunájában pihente ki az aznapi nagy menetelés fáradalmait. ,,Az éhes proletárok jelszavával kampányoló milliárdosok pártja tehát ismét szemen köpte a benne bízókat: hangzatos jelszavakkal azt hirdetik, velük vannak, ám közben a kiszolgáltatott magyar embereket sújtó, égető problémákról tudomást sem véve élik saját luxusvilágukat" "
  - Cáfolatot mindeddig nem láttam.”
 • 9. Mozimasiniszta 2013. február 09. 19:04
  „...házy-fabatka duett addig csak a spontán köpködést gyakorolja...nna.. de nembiztos hogy ősszel is ők
  ketten lesznek a cucillisták befutó, favorit csődörei !”
 • 8. queenmargareth1 2013. február 09. 18:07
  „én azt szeretem ilyen cikkeknél a legjobban, hogy mindig az ellendrukker van többségben:)”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milla: egymillió szavazat kell a kormányváltáshoz

A választási győzelemhez elengedhetetlen az ellenzék összefogása - mondta Juhász Péter. Tovább olvasom