Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Botrány az Országos Választási Bizottság ülésén

Kormányőrökkel vezettette ki a hallgatóságot Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke a testület keddi üléséről. Az elnök többször is figyelmeztette a körülbelül 20 fős hallgatóságot, hogy bekiabálásaikkal ne zavarják az ülést, de a rendzavarás nem maradt abba, ezért volt szükség a kormányőrök segítségére.
Körülbelül 100 népszavazási kezdeményezést tárgyalt kedden az OVB, köztük volt az is, amelyet egy Túlélés '98 nevű egyesület adott be - mondta el Halmai Gábor, az OVB elnök-helyettese. Hozzátette: az Országos Választási Iroda előzetes értékelése alapján formai hibás volt ez a népszavazási kezdeményezés.

Ilyen esetekben a bizottság vissza szokta adni a kezdeményezőnek, aki a hiba kijavítása után ismét benyújthatja. Most is ez történt. A keddi ülésen jelen voltak a népszavazás kezdeményezői is, az ügy tárgyalása alatt végig bekiabálásokkal zavarták a testület munkáját - mondta Halmai Gábor. Egyikük szót kért, Szigeti Péter meg is adta neki a szót.

A Túlélés '98 képviselője felszólalásában is folyamatosan sértegette a bizottságot, antiszemita kijelentéseket is tett, például megjegyezte, hogy az OVB biztos elfogadta volna a kezdeményezést, ha azt a Mazsihisz nyújtja be - idézte fel az esetet az elnök-helyettes. Mivel Szigeti Péter már korábban is eredménytelenül figyelmeztette a bekiabálókat, végül ki kellett üríttetnie a termet.

Olvasóink írták

  • 1. babakocsis 2008. január 08. 22:13
    „Hála Istennek ma Mindent meg lehet tenni, akár még bekiabálni is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fogdában halt meg a részegen elfogott betörő

Meghalt kedden a mátészalkai rendőrség fogdájában egy hajnali betörésnél elfogott férfi. A rendőrök… Tovább olvasom