Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bővítik a temetőt

A mosoni temető bővítésének szándéka nem új keletű, a város képviselő-testülete két évvel ezelőtt is foglalkozott a kérdéssel. Már akkor várható volt: egy-két éven belül megtelik a sírkert. A kérdés ezért került újra elő.

Az önkormányzat mosoni bizottsága szervezésében rendeztek lakossági fórumot a napokban a Fehér Ló Közösségi Házban. Az összejövetel témája a mosoni temető fejlesztési terveinek bemutatása, az elképzelések megvitatása volt.
A fórumon elhangzott, hogy az előírások szerint legalább két méter magas tömör kerítés épül, mellette a 10 méter széles védősávot háromszintű (fa, cserje, bokor), őshonos növényzettel tervezik kialakítani. A jelenlegi területhez csatolt új részeket a megfelelő szintre töltik fel. A közlekedés szempontjából újdonság lesz a Felső Ötház utca végén (a színpaddal szemben) kialakítandó, az új bejárathoz kapcsolódó, félszáz helyet kínáló parkoló. A dugók elkerülése érdekében várhatóan egyirányúsítják az Alsó Ötház utcát és a Felső Ötház utca Aranyossziget utcához közelebbi szakaszát, a biciklisek biztonságát a Rév utcát és a Felső Ötház utca Mosoni-Duna felőli végét összekötő kerékpárút szolgálja majd. A rajzokon a Rév utca és a Fazekas Mihály utca között húzódó északi összekötő út is szerepel. A tervek szerint változatlan formában megmaradna a régi főbejárat, az ún. „angyalos” kapu is, melyen keresztül a gyalogosok közelíthetnék meg a sírokat. Az átalakítás során új ravatalozót emelnének a bővítmény területén, melyhez a Rév utcáról (a Halász utcával szemben) szolgálati bejáró is nyílna. A sikeres pályázat esetén építendő új bölcsődével szomszédos régi épületet pedig lebontanák, vagy más funkciót kapna.
A munkálatok első ütemében a feltöltés, a másodikban a kerítés elkészülte, a harmadikban pedig az új kiszolgálóegységek megépítése történne, a rendelkezésre álló anyagi erő függvényében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom