Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Brit címlapon a cigányok elleni gyűlöletháború

„Jobboldali gyűlölethadjárat folyik a cigányok ellen" – áll a Sunday Times tudósításában, amely a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú és édesapja halálának hátterét boncolgatja. A cikk írója szerint a gazdasági recesszió és az etnikai feszültségek között párhuzam van.
A vezető konzervatív vasárnapi brit lap bécsi keltezésű tudósítása hatalmas betűkkel szedett főcímében is azt írta, hogy a bűncselekmény áldozatául esett négyéves kisfiút "a magyar cigányok elleni gyűlöletháborúban gyilkolták meg".

A lap az eset és a politikusi reakciók részletes ismertetése után azt írta, hogy eddig "ötvennél is több" támadás történt, és ezekben tíz roma vesztette életét.

A The Sunday Times idézi Mohácsi Viktóriát, az Európai Parlament roma származású magyar képviselőjét, aki azt mondta, hogy szerinte "rasszista indíttatású" támadásról van szó, és a rendőrség először azt sem volt hajlandó elismerni, hogy gyilkosság történt.

Molotov-koktélos támadás Debrecenben Fotó: Fejes Márton
Molotov-koktélos támadás Debrecenben
Fotó: Fejes Márton

Az írás szerint az antiszemita és fasiszta nézetekkel vádolt, szélsőjobboldali Jobbik az egyetlen magyar politikai párt, amelyiknek növekszik a népszerűsége.

Vona Gábor, a Magyar Gárda vezetője a brit lap idézete szerint azt mondta, hogy "az országot háromféle bűnözés bénítja: a gazdasági, a politikai és a cigánybűnözés".

A cikk szerint "a két roma kábítószer-kereskedő által halálra késelt" Marian Cozma kézilabda-játékos meggyilkolása óta gyakoribbá váltak a cigányok elleni támadások.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. flexsnake 2009. március 03. 13:19
  „77. hozzászólás tahoszegedi 2009.03.02. 19:16
  Most már baszhatod mert én is ugyanolyan rasszista lettem európa szemében. Csúnyán néznek a grönlandi fókák.”
 • 89. narrator 2009. március 02. 22:41
  „Mohácsi Vészbanyát elkapta egyszer egy skinhead.

  Egy skinheaddel készített interjú során aztán a saját bőrén tapasztalhatta meg a gyűlöletet. - Válaszolgatott, aztán odavágott egy akkorát, hogy elterültem a földön, pedig hat rendőr őrizte.”
 • 88. KamuNeni 2009. március 02. 22:09
  „Nem gyulolet hadjarat van a ciganyok ellen hanem igazsag szolgaltatas amit az allanak kellene levegeznie. Ez meg sokkal rosszabb lessz mert az allam nem hajlando semmit se tenni a ciganyok eloskodo eletmodja ellen. Tehat jogos az igazsagszolgaltatas. A vadnyugaton is ez volt. Ha a seriff nem volt hajlando uatnna menni a bandaknak, akkor a lakossag vette kezebe az ugyet es altalaban megoldottak a helyzetet.”
 • 87. Berni88 2009. március 02. 21:41
  „Ez kell a kisebbségnek,kicsit félhetnének már jobban. Elmondanám jó idő volt ma és egyből előbújt ez sok kisebbség, olyanok mint a rágcsálok télire behúzódnak,aztán jön a jó idő elkezdenek szaporodni és előjönnek!!!! Meg az a sok cigány kisgyerek miért nincs iskolában? Talán ha nem a lopást gyakorolnák, hanem tanulna és a két kezével keresné meg a kenyeret, akkor talán nem lennénk velünk ennyire ellenszenvesek! De a nagyfejesek is félnek ezektől! Ezen kéne változtatni!”
 • 86. comet 2009. március 02. 21:24
  „a felforgatás és uszítás valóban lehet titkosszolgálati módszer. Leghíresebb példa talán pont a17-es forradalom ahol egy Lenin nevű felforgatót a német imperialisták csempésztek a gazdaságilag erősen combosodó cári oroszországba, a "forradalmárokat" meg a bakui olajmezőkre éhes Rockefeller pénzelte. Nélkülük nem lett volna Nagy Oktoberi Cocialista-kommunista forradalom novemberben.
  A napokban a szlovákok ismerték el hogy szítottak feszültséget a cseheknél is meg nálunk is, de azt is mondták hogy egy pár éve ők már abbahagyták ebbéli ténykedésüket.(gondolom látták hogy a Fletó félék megteszik helyettük is amit kell)
  Ha Peres nem lázálmában beszélt magyarország felvásárlásáról akkor az általa említett párezer "ügyes embert" komolyan kel venni, mert nem lehet tudni hogy miben ügyesek, és esetleg nem árulók-é.
  A lényeg viszont, hogy egy nemzetnek meg kell tudni védenie magát, mert más nem fogja ezt meg tenni, mégpedig a nemzetiségeivel közösen. Az ellenség ezt a vonalat próbálja megbontani, ezért ezt kell fokozottan védeni, nem birka módon hanem következetesen.
  Ja, és ilyen gyenge kormányt nem engedhetne meg magának at ország.”
 • 85. finci19 2009. március 02. 20:58
  „Bárki mondhat bármit ,aki gyerekekre támad az ne nevezze magát embernek!!!!!!!Mindegy milyen nemzetiségü.Szerintem.”
 • 84. MANDELA 2009. március 02. 20:42
  „EZ A MOHÁCSI VIKI NEM A GYÖZIKE NAGYNÉNJE?”
 • 83. Boytronic 2009. március 02. 20:40
  „Hát ez az mert vagy mi vagy ők,de inkább....ők!!!”
 • 82. abdul66 2009. március 02. 20:40
  „Ugyanez folyt trianon előtt,az utódállamok lejáratták Magyarországot,bizonygatták jussukat az elrabolt területekhez,a magyarok nem érdemlik meg a Kárpát-medencét.Most a magyarellenes média azt akarja elhitetni a külfölddel,hogy a magyar egy ellenszenves,rasszista népség,nincs joga,hogy itt élhessen.Legalábbis ezt sugallják a naív,külföldi közvéleménynek.”
 • 81. irdatlanbácsi 2009. március 02. 19:21
  „Még ilyen hazugságot! Felháborító!!! Simán látszik, hogy valakik etnikai háborút akarnak kirobbantani MO-n. Sajnos ennek egyre nagyobb az esélye, mert sokan nem látnak át a szitán. Itt 1-2 éven belül óriási problémák lesznek miután összeomlott az egész gazdaságunk. Ezt megelőlegezve csinálni kell egy kis belső háborút, hogy azután lehessen mire kenni az egészet. Na szóval akkor ki(k)nek is érdeke egy ilyen értelmetlen ellentét magyarok és cigányok között???”
 • 80. tahoszegedi 2009. március 02. 19:16
  „Én kifejezetten utálom a flexibilis Logaritmus kígyókat....

  :-))))

  LE A RÁSSZÍTÁ HŐSUGÁRZŰKKAL !!!!”
 • 79. rozsolaj 2009. március 02. 18:50
  „Sajnos igaz hogy Pécsett az egyik elkövető kisebbségi,de Pécsett ez egyáltalán nem fontos lényeg hogy bűnöző.Pécs befogadó elfogadó város tót horvát német bolgár lakosai vannak cigányokkal egyáltalán nem foglalkoztunk egészen 90 ig. A bánya megszűnése munka nélküliség és kialakult fehér hegy környékén egy réteg aki 20 éve nem ismeri a munkát csak segélyekből él.Nem egymás ellen kellene szövetkezni de már Pécset se működik semmi normális elképzelés, ugy ahogy az egész országban”
 • 78. flexsnake 2009. március 02. 18:38
  „Jó estét kedves rasszisták és antiszemiták. Ha már ilyen frankón beállították az egész fehérmagyar lakosságot.
  A tévében a cigányokat csavargó fajnak nevezték :O Hevesi polgármester.”
 • 77. comet 2009. március 02. 17:22
  „az angol cikk fordítása a Politaktika oldalon.
  Mi még messze jámborabbak vagyunk a cseheknél és olaszoknál, csak azok közt nincsenek akik saját nemzetük ellen heccelik a nemzetközi közvéleményt.
  A politikusok meg, akik az egészet kifőzték a háttérből jópofiznak.”
 • 76. dodó 2009. március 02. 17:18
  „Az ilyen hazaáruló aljas mohácsi félékre egy letűnt korban volt egy megfelelő meghatározás: A NÉP ELLENSÉGE!
  Akik később születtek, megemlítem a büntetést: halál! Az esetek többségében egy rövid adminisztrációs eljárás végén tarkónlőtték őket.”
 • 75. achilleus 2009. március 02. 16:09
  „Vajon ez minek számít????:
  2009-03-02 15:43
  Lövések és tömegverekedés Jászladányban
  Kilenc embert fogtak el a rendőrök azt követően, hogy egy tömegverekedés tört ki két család tagjai közt Jászladányban, s az ütközetben több lövés is eldördült - értesült a HavariaPress.
  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen vasárnap késő este kapott össze két helybéli család, a gyermekeik közti kapcsolat miatti konfliktus nyomán. A vita, amely egy helyi vendéglátóhelyen pattant ki, hamar dulakodásba torkollott, majd később, az utcán már verekedésig fajult. Az utcán az egyik résztvevő több lövést is leadott a nála lévő, engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverből, szerencsére senki sem sérült meg komolyabban. A helyszínre riasztott rendőrök kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás. A tanúk meghallgatása jelenleg is folyik, a településen az éjszaka megerősített szolgálat vigyázott a közrendre.”
 • 74. bespin 2009. március 02. 16:01
  „Marha nagy vihar pusztában.Orkán erejű szél , dörög, villámlik, ömlik az eső.A skinhead megy 30-cal a piros Ladájával hazafelé. Meglát egy kapucnis stoppost, megáll. A stoppos leveszi a kapucnit, mit ad Isten egy cigánygyerek. A skinhead gondolja:
  -Basszus ezt elcsesztem, de mindegy ha már megálltam, elviszem.
  A cigó könyörög, minden mindegy csak vigye el, mert nem akar meghalni ebben a pokoli viharban.
  Kiszól a skinhead:
  -Elviszlek cigány, de egy feladatot teljesítened kell!
  -Oké,oké csak vigyél el a következő faluba!
  -Jó elviszlek, de az lesz a feladatod, hogy egy teniszlabdával a szádban kell utaznod!
  -Oké,oké mindent megteszek,csak vigyél már!-mondja cigó.
  -Rendben, ott a labda a vonóhorgon....”
 • 73. Tapmancs 2009. március 02. 16:00
  „magyarok 2009.03.02. 15:55

  Nem baj, még jó hogy az ország tele van felelős pilitikusokkal akik eddig is csodálatosan irányították szép hazánkat.”
 • 72. magyarok 2009. március 02. 15:55
  „narrator, ezt mos komolyan kérdezed, vagy közben leesett és azóta is cigányoknak csókolsz kezet? :)”
 • 71. magyarok 2009. március 02. 15:55
  „Tapmancs!
  Én meg a jobbikat utálom, mert nem látok benn egyetlen embert sem akinek az értelmi képessége vetekszik egy felelős politikuséval :)”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faller Jenő lehet az új külügyminiszter

Minisztériumi források szerint Faller Jenő lehet az új külügyminiszter. A karrierdiplomataként… Tovább olvasom