Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Brüsszeli segítség Magyarországnak

Az EU támogatja Magyarországot a pénzügyi válság hatásainak közömbösítésében - jelentette be az Európai Bizottság és az uniós pénzügyminiszterek elnökségének közös hétfő reggeli közleménye.
A nyilatkozat üdvözli, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felkínálta Magyarországnak anyagi és technikai támogatását, amivel helyreállítható a pénzügyi stabilitás és bizalom, és segíti a kormányt a hozott intézkedések végrehajtásában.

Az IMF segítségét az Európai Unió is minden megengedhető eszközzel támogatja, ezeknek azonban összhangban kell állniuk az Európai Unió alapszerződésével.

Brüsszel szoros kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal és az IMF-fel, és ügyel arra, hogy az IMF támogatásának a feltételei összeegyeztethetőek legyenek az uniós politikákkal, és illeszkedjenek Magyarország konvergencia programjához és a Nemzeti Reform Programhoz.

A közlemény azt is megállapítja, hogy a mostani piaci nyomás annak ellenére érte el Magyarországot, hogy az 2006 óta jelentősen javított makrogazdaságán, mindenekelőtt az államháztartási hiány jelentős lefaragásával.

Olvasóink írták

  • 1. Ful 2008. október 13. 12:48
    „Felháborítja a tűzoltó állományt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetben a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi szervezeténél (vám- és pénzügyőröknél, a börtönőröknél, a rendőröknél) ezt megteszik.
    A tűzoltókat a kormányzat ingyen munkára kötelezi, mert amíg más munkavállalóknak heti 40 órát kell dolgozniuk, addig a kormány a tűzoltóknak heti 48 órát ír elő, ám a heti 8 órás különbséget nem fizetik ki részükre. Az egyébként jogos igényeknek a tűzoltók egy jelentős része nem kíván törvénytelen eszközzel (sztrájkkal) érvényt szerezni. A hatályos 1996. évi XLIII. Törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról (HSZT) kimondja, hogy az érdekképviseleti szervek e törvény keretei között szabadon működhetnek és gyakorolhatják jogosítványaikat. Sztrájkot azonban nem szervezhetnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel már a trafóper vége

December 10-én pont kerülhet a trafóperként elhíresült ügy végére Pécsett. A Legfelsőbb Bíróság… Tovább olvasom