Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Budai László lett

az idei tőzsdemágus

Folytatás az 1. oldalról.

– A játékban segítségünkre voltak az internetes honlap oldalain közzétett tőkepiaci működésről szóló információk, oktatási anyagok, jómagam azonban más újságok hasábjain is nyomon követtem az árfolyamokat, az idehaza és a nagyvilágban zajló gazdasági folyamatokat – mondta el a részleteket a Kisalföldnek Budai László.
– Úgy döntöttem, hogy a portfóliómat nem a sokféleség fogja jellemezni.
„ Egy kisebb volumenű, darabonként alig hatvanforintos értékű részvénycsomagba fektettem a virtuális kétmillió forintomat. Ezt követően nem volt más dolgom, mint figyelni az árfolyamot.”
Annyit már tudtam, hogy a kis részvényeket esetenként komolyabb elmozdulások jellemzik, mint a nagyokat, de hogy milyen irányban történnek majd a változások, az kétséges volt. Nos, a szerencse mellém szegődött, egyszer csak fölfelé kúszott az érték. Jó taktikának bizonyult, hogy a csúcson eladtam, majd amikor az árfolyam ismét zuhant, vásároltam. Ez egyszerűnek hangzik, viszont arra nehéz rájönni, mikor van a csúcs, s mikor érdemes belőle újból vásárolni. Végül a kétmillió forint képzeletbeli tőkéből mintegy hatvanszázalékos hozamot sikerült realizálnom a két és fél hónap alatt. A bruttó ötmillió forintos fődíjat ünnepélyes keretek között kaptam meg. A verseny kiélezett volt, hiszen alig 30 ezer forinttal sikerült többet kihoznom az alaptőkéből, mint a második helyezettnek. A harmadik legjobb játékos eredményességét 997 ezer forint jelzi.
– A siker ellenére azt mondom, a tőzsdére nem lehet, nem szabad vágyálmokat alapozni – folytatta Budai László. – Csak az járhat jól, aki kellő rutinnal, megérzéssel, megfelelő pénzügyi és tőzsdei ismeretekkel, s nem utolsósorban bátorsággal teszi meg lépéseit, valamint szabadon kockáztatható forrásokkal rendelkezik. Nyereményem egy részéből karácsonyi ajándék lesz Szilvia feleségemnek és két lányunknak, Nikolettnek és Alexandrának, a többit pedig tőzsdei befektetésre fordítjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az illatgyertya veszélyei

Az ünnepi időszakban nálunk is mind több társaságban gyújtanak meghitt hangulatot keltő illatos… Tovább olvasom