Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Budapestről jártak Szegedre betörni

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Csoportjának munkatársai a közelmúltban olyan információhoz jutottak, mely szerint két budapesti személy rendszeres szegedi látogatásának oka lakásbetörések végrehajtása.
A beszerzett adatok alapján a férfiak újból meglátogatták városunkat. Mivel mind a két illető személyazonossága ekkorra már ismert volt, valamint az is, hogy milyen gépjárművel közlekednek, szemmel tartásuk és elfogásuk különösebb gondot nem okozott a nyomozóknak. Az akcióra a Budapesti úton került sor, ahol a már hazafelé tartó gépkocsi leállítását követően a benne ülő két személyt kérdőre vonták. A jármű átvizsgálása során előkerült a betöréseknél használatos eszközök mellet két digitális fényképezőgép is, amikkel kapcsolatban nem tudtak egyértelmű, és mondhatni összehangolt választ adni.

A kihallgatásuk során az egyik férfi viselkedése meglehetősen furcsa volt, amiből a nyomozók arra következtettek, hogy további rejtegetni valója lehet. Ruházatát alaposan átvizsgálták, és nem kis meglepetésre az alsónadrágjának betét részéből egy maréknyi arany és egy kettétört zárfésű került elő. A szokatlan viseletet a gyanúsított azzal magyarázta, hogy ijedtében a terhelő bizonyítékokat csak ide tudta eldugni.

Az ügyükben indított eljárás során kiderült, hogy a műszaki cikkek és az ékszerek két aznap elkövetett betörésből származnak.

A nyomozás folyamán fény derült a páros jól bevált módszerére is. Mivel egyiküket rokonsága Szegedhez kötötte, gyakrabban megfordult a városban. Látogatásai során fölmérte a terepet, ki- figyelte az otthonok zárszerkezetét, a lakók szokásit.

A kinézett ingatlanokba a betörés előtt becsöngettek, ha otthon volt a tulajdonos általában redőnyszerelésre hivatkozva előadtak egy történetet, majd tovább álltak. Módszerük további érdekessége az volt, hogy szinte észrevétlenül dolgoztak - miután összeszedték az értékeket, visszazárták a lakás ajtaját. Ezzel a technikával sokszor csak napok múlva észlelte a tulajdonos, hogy bűncselekmény áldozatává vált, ekkor ők már több száz kilométerre voltak az elkövetési helyszíntől.

A nyomozás jelenlegi állása alapján, a kriminalisztikai jellegzetességeket is figyelembe véve, valószínűsíthető, hogy több, a közelmúltban elkövetett bűncselekmény is a számlájukra írható.

Ügyükben az eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja lopás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján, előzetes letartóztatásuk mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pajzsmirigy alulműködése

HÁZIORVOSLÁS - Nincs olyan szervünk, melynek működését ne befolyásolnák a pajzsmirigy által termelt… Tovább olvasom