Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Bugyik és tangák

Nincs olyan ruhadarab, amely annyira ellentétes reakciót váltott volna ki az idők során, mint a bugyi.

A nők ezzel a nélkülözhetetlen ruhadarabbal egyfajta „se veled, se nélküled" kapcsolatban állnak.

Nem véletlen, hogy elhíresült a ruhadarab. Kezdjük az elején: az Elfújta a szél Scarlett O’Harája az ágy oszlopához vonta magát, hogy erőt gyűjtsön térdig érő csipkecsodájában, hogy tökéletesre fűzzék. Vagy ott van a híres fotó Marilyn Monroe-ról, akinek felkapatta szoknyáját a szellőzőrács, láttatva formás hátsóját és méretes alsóját. De ne menjünk messzire, hiszen a szinglikirálynő Bridget Jones néhány éve nagymamaalsóban bolondította magába a főnökét.

Szóval a bugyi nem lapul meg a fehérneműs fiókok mélyén. Évszázadok alatt a női alsónadrág alapvető divatkérdéssé vált azzal együtt, hogy néha gúny és nevetség tárgya, viccek készültek róla, néha zavart okoz, máskor meg szűnni nem akaró vihogást vált ki. A szeretők intim ajándékként vásárolják, a luxus jele is, a nők ruhásszekrényének alapeleme, a brit iskolás lányok egyenruhájának legutáltabb darabja, és amikor marabutollal ékesítik, a szabados szex jelképe.

De milyen is a tökéletes darab? Van, aki a kisnadrágra esküszik, más a tangában hisz. A legjobban az teszi, aki minden formát kipróbál és a felsőruhájához, az évszakhoz és az alkalomhoz illőt visel. A bugyit lehet hordani és viselni. Akik hordják, azoknak elsődleges szempont a kényelem, az anyag puhasága, az olyan, mintha semmi nem lenne érzés. Akik viselni szeretik, azok az extrémebb fazont, a merész színt választják.

A szótárban különleges helyen szerepel a randibugyi kifejezés, mely valami misztikus esemény várását sejteti. Az igazán optimista hölgyek jól tudják, ha alsó ruhadarabjuk mindig megfelel a randibugyi elvárásainak, nemcsak magabiztosságukat, hanem a vágyott találkozó esélyét is növeli. Mert nem csak az lehet szép, ami látszik...

Hogy is mondjuk?

Talán nem meglepő, hogy a ruhadarab, amely annyi mindent megtestesít, az évek során nevek garmadáját „használta el".
breeches – bricsesz
trousers – nadrág
pantaloons – pantalló
pantalettes – kisnadrág
knickers – bugyogó, bugyi
drawers – női alsónadrág
passion killers – szenvedélygyilkos
panties – bugyi
smalls – kicsi
indescribables – leírhatatlan
french panties – francia bugyi
step-ins – bebújós
cami-panties – ingnadrág
divided skirts – száras szoknya

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai válaszok a Google digitális tékájára?

A francia nemzeti könyvtár feje és elismert történésze, Jean-Noel Jeanneney aggodalmát fejezte ki… Tovább olvasom