Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Büntetés a háziorvosoknak

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 90 ezer forint támogatás visszafizetésére kötelezett egy pécsi háziorvost, mert évekig kapott úgynevezett kártyapénzt olyan betegek után, akik hosszú ideje nem voltak nála semmilyen vizsgálaton - írja a Népszava.
Az OEP előírja, hogy meghatározott időközönként az összes körzetbe tartozó beteget meg kell vizsgálni, akiket pedig nem sikerül behívni, azokat ki kell jelenteni a betegkörből. A praxisok a betegek után kapnak kártyapénzt, ami átlagosan havi 800 ezer és 1,2 millió forint közötti összeg. Az egészségbiztosító rendszeresen ellenőrzi, hogy a lejelentett páciensek közül mennyien voltak ténylegesen orvosnál.

A pécsi doktornőnél négy olyat találtak, akik két éve nem keresték fel a rendelőt, ezért öt évre visszamenőleg kifizettették vele az utánuk járó támogatást. Az érintett orvos a lapnak úgy fogalmazott: lehetetlen annak betartása, hogy a háziorvosok üldözzék a rendelőbe nem járó betegeiket.

Olvasóink írták

  • 2. garbon 2009. július 15. 14:22
    „A Magyar Egészségbiztósitónál a hülységért a hozzá nem értésért NOBEL dijat kell adni. Dilletáns az Egészségügyi MIniszter, a parlamenti bizottság elnöke, az OEP vezetője akiknek én nem nobel dijat adnék hanem ránézésre 40 év börtönt.”
  • 1. Hmmm... 2009. július 15. 10:02
    „Elgondolkodtato! Keves az orvos, keves a penz, tobb a beteg es megtobb az adminisztracio. Valami nincs rendben!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánybiztos a közösségi közlekedési reform élén

A helyközi közösségi közlekedéssel kapcsolatos intézkedéslistát fogad el a kormány szerdai ülésén,… Tovább olvasom