Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Büntetőeljárás indul a töki körhinta-baleset ügyében

Egy korábbi, szakszerűtlenül elvégzett hegesztés okozta a Pest megyei Tökön vasárnap történt körhintabalesetet, amiben 17 ember sérült meg.
A rendőrség szerdán megkapta a hivatalosan kirendelt műszaki szakértő előzetes véleményét és ez alapján büntetőeljárást indítanak, tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A hinta azon a ponton tört el, ahol korábban már egyszer összehegesztették. A rendőrség arra kíváncsi, ki végezte a javítást, illetve pontosan hogyan, hol és milyen módon történt a körhinta áprilisi műszaki ellenőrzése.

Mint azt már megírtuk a Pest megyei Tökön egy rendezvényen eltörött egy körhinta tartószerkezete. Emiatt 17 ember sérült meg. Ugyanez az úgynevezett "Fifi" nevű játék volt, amelyik 1999-ben a Sziget Fesztiválon szintén leszakadt, akkor egy ember meg is halt.

Farkas Norbert, a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a rendőrség szerdán megkapta a hivatalosan kirendelt műszaki szakértő előzetes jelentését. Ennek alapján tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indítanak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A gyanúsított később az a lakatos, vagy szerelő lehet, aki a szakszerűtlen munkát végezte. A körhintán ugyanis két tartópillért is javítottak korábban.

A szerkezetet műszaki vizsgáztató ÉMI - TÜV Süd Kft. illetékese korábban azt mondta, hogy a körhintát áprilisban ellenőrizték utoljára és akkor mindent rendben találtak.

Farkas Norbert ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a rendőrség nem csak arra kíváncsi, ki végezte a szakszerűtlen javítást, hanem arra is, hogy pontosan mikor, milyen módon és milyen körülmények között történt a műszaki ellenőrzés. A szakértői jelentés kitér ugyanis arra, hogy az eltört tartógerendák egyike újra volt festve, a másik azonban nem. Ezen, a festetlen részen nagy valószínűséggel észre lehetett volna venni a hibát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a Sikoly-álarcos rablót

A Sikoly című filmből ismert álarcban rabolt ki több Pest megyei benzinkutat és egy vendéglőt az… Tovább olvasom