Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Cáfolja a kormány, hogy 5,5 milliárdot költenek jutalmazásra

Cáfolja a kormányszóvivői hivatal a Bors keddi cikkét, amely szerint 5,5 milliárd forintot költene a kormány a dolgozók jutalmazására.
A Független Hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a 2007-es költségvetés 3,5 milliárd forintot biztosított a központi teljesítményösztönzésre és értékelésre, ebből 1,74 milliárd forint osztanak fel arányosan a minisztériumok között. A 6200 dolgozó közül a legjobbak akár fizetésük hétszeresét is megkaphatják és olyan is lesz, akit egyáltalán nem jutalmaznak.

A 3 és fél milliárd fennmaradó része biztosítja a maximális keretet azösszkormányzatiprojektek premizálására. Ez utóbbira pályázni kell: a legalább három minisztérium vezetői által aláírt pályázatoknak szigorú feltételrendszernek kell megfelelniük és csak eredményes projektek kaphatnak jutalmat. Az összkormányzati pályázatokra legfeljebb hat havi fizetésnek megfelelő jutalom adható. A keddi közlemény kiemelte, hogy aki összkormányzati projektből kap jutalmat, az ugyanazért a munkáért nem kaphat teljesítményértékelésen alapuló plusz pénzt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicserélték a rendőrpalota szétlőtt ablakait

Befejeződött a munka a Teve utcai rendőrpalotán, a szakemberek kicserélték a még februárban szétlőtt… Tovább olvasom