Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Cél a feljutás

Veretlenül vezette az SVSE labdarúgócsapata az NB III-as bajnokságot az elmúlt hét végéig. Az egyesületnél mind az anyagi, mind a játékosállomány rendezett, céljuk a feljutás.
A tavaszi utolsó négy fordulóval együtt immáron tizenhárom mérkőzés óta veretlen az SVSE labdarúgócsapata. Igaz, az elmúlt szombaton Tapolca ellen egy-egyes döntetlent játszottak. Sajnos, most csak a dobogó harmadik fokán áll a csapat az idei NB III-as bajnokság Bakony-csoportjában. A nyár elején még úgy szólt a cél, hogy jövő tavasszal az első ötben legyen a csapat. Az elvárás a feljutásra módosult.
Jabronka Béla, a szakosztály vezetője azt mondja: mind anyagilag, mind játékosállományában sikerült megerősíteni a csapatot.
– A szezon kezdetén négy olyan játékos érkezett hozzánk, akiknek lejárt az FC Sopronnal megkötött szerződésük – teszi hozzá a vezető. – Most már látható: a jelentősen megfiatalított csapat felvette a ritmust, összeszoktak, szóval kialakult bennünk a csapatszellem. Támogatóinknak köszönhetően a pénzügyi helyzettel sem lesz gond. A szakosztály munkáját Göbl Gábor menedzserként segíti. Az ő munkájának nagyban köszönhető, hogy konszolidálódtak a feltételek. Előre kell terveznünk. Feljutás esetén több soproni nagyvállalattól is ígéretet kaptunk, hogy támogatnak bennünket. Ez bizakodásra ad okot. Továbbá szeretnénk „megnyerni” magunknak az önkormányzatot. A szakosztálynál hét utánpótlás-nevelő csapat is dolgozik. Nem kis teljesítmény ez, s azt hiszem, a város is belátja: szükség van ránk.
Nos, az SVSE, úgy tűnik, feltámadt, míg néhány évvel ezelőtt a kisesés szélén álltak. Mostanra Halász Ernő vezetőedző úgy összerakta a csapatot, hogy már támadásban is erősek. A nyugodt munka feltételei tehát adottak, ugyanakkor időről időre felmerül, hogy a GySEV Zrt. értékesítené a Lövér körúti sporttelepet. Jabronka Béla azt mondja: jövő év júniusáig biztosan itt edzhet, illetve játszhat a csapat. – Évekkel ezelőtt elkészült egy forgatókönyv arra az esetre, ha netán pálya nélkül maradnánk – egészíti ki. – Erre egyelőre nem gondolunk, hiszen jelen pillanatban nincs szó eladásról. A „mi lenne, ha...?” kérdésekre is vannak válaszok. Esetleg a leendő új tulajdonost bevonhatnánk a csapatba, akár támogatóként is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom