Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Céljuk az összefogás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület soproni helyi csoportja a megye madarászainak összefogását tűzte ki célul. A Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatósági épületében megtartott konferencián a madárvédelemmel, illetve madártani kutatásokkal foglalkozók a további együttműködés érdekében találkoztak és ismerték meg egymás munkáját.
Győr-Moson-Sopron megyében két helyi csoportja működik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek. Az egyik a kisalföldi, a másik a soproni helyi csoport.
– Magányos harcosok helyett szeretnénk, ha jól szervezetten és jól kommunikálva tudnának a megye madarászai együtt dolgozni, gondolkodni – mondja Pellinger Attila, a soproni helyi csoport elnöke. – A kongresszuson ötvenen vettünk részt. Elsősorban olyanok, akik aktívan foglalkoznak madárvédelemmel, vagy madártani kutatásokat végeznek. De azokat is meghívtuk, akik a helyi csoport tagjai, s bár nem szakemberek, érdeklődnek a madarászat iránt. Az első alkalom arra volt jó, hogy megismerjük egymás munkáját, hogy elkezdődjön az együttgondolkodás s ezáltal fény derüljön az esetleges hiányosságokra is. Az elsőt több kongresszus is követi majd, szeretnénk nagyobb társadalmi összefogást elérni és egyre több embert megnyerni ennek a tevékenységnek – tette hozzá Pellinger Attila.
A kongresszus előadásain szó volt többek között a madárvédelemről, a madárgyűrűzésről, de hangzott el előadás a madarak parazitáiról és a vízimadár-monitoringról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány az MSZP élén

Gyurcsány Ferencet választotta elnökévé az MSZP szombaton Budapesten megtartott kongresszusa; a… Tovább olvasom