Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Centrum, On-Line, s most kaszinó?

Folytatás az 1. oldalról.

A parkolás is hozzájárult

„ Természetesen sajnáljuk, hogy búcsút kell mondanunk a belvárosnak. Ennek okait azonban nem az utóbbi hetek eseményeiben kell keresni, a belvárosi kereskedők fokozatosan kerültek mind nehezebb helyzetbe az önkormányzat sokat vitatott és véleményem szerint is elhibázott, átgondolatlan parkolókoncepciója miatt” – mondta a Kisalföldnek Kocsis Tibor, a Repeta Super Műszaki Szaküzletet működtető Rátaker Kft. igazgatója. „Az utóbbi kijelentését hogyan kell érteni?” – kérdeztünk vissza. „A Jókai utcai parkolóház megtöltésének reményében olyan helyeken vettek el parkolóhelyeket a győriektől – azaz a belváros vásárlóitól –, amelyek kiválasztásánál jól láthatóan nem voltak tekintettel semmi másra. Példaként említhetném az On-Line Áruház Bajcsy úti oldalánál lévő parkolókat, amelyek helyén most sem autó, sem gyalogos, csak néhány virágosláda árválkodik, míg a szemben lévő oldalon továbbra is lehet parkolni” – mondta Kocsis Tibor.

Folytatás az Árkádban

A kereskedőknek sok választási lehetőségük nem volt: az épület osztrák tulajdonosa és eddigi főbérlője ugyanis közösen határozta el, július 31-én végleg lehúzza a rolót. A Kisalföld információi szerint a kereskedők egy része a novemberben nyitó Árkádba kívánja áttenni az üzletét – a mobiltársaság biztosan, s a Repeta Super is az Árkádnál folytatja. Az arany-ékszer bolt azonban már jóval nehezebb helyzetben van, ha záros határidőn belül nem talál megfizethető helyet, akkor az alkalmazottak elveszítik az állásukat. A pénzváltóról sem tudni még, hova megy, mint ahogy a kínai üzletről sem, bár azt hallani, a Baross úton a volt Humanic helyén mégsem kávézó és étterem lesz, hanem egy újabb kínai bolt – az, amelyik a Baumax mellett működik.

A bécsi minta ezzel elúszott?

Ám hogy az On-Line bezárása a belvárosi vállalkozásoknak újabb öngólt jelent, már nehéz cáfolni. Ráadásul épp akkor zárja be kapuit Győr egyik legrégebbi áruháza, amikor a kereskedők Bécs mintájára igyekeznek összefogni egy pezsgő, élettel teli sétálóutcáért. „Az On-Line bezárása szomorú hír. Ennek ellenére úgy gondoljuk, sikeresen megvalósíthatjuk terveinket, s Győr belvárosa ismét színes forgatagáról lesz híres. Szerintünk a legszebb bevásárlóközpont ugyanis a város, igaz, a tereket és az utcákat kétségkívül meg kell tölteni tartalommal” – mondta lapunknak Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listára kerünek az ételmérgezést okozó vendéglők

Várhatóan augusztus 1-től érhető majd el az ÁNTSZ honlapján az a lista, amelyen olyan büfék,… Tovább olvasom