Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Civilek is használhatják a rendőrségi imaszobát

A rendőrökön kívül az ügyeiket intéző civilek is használhatják a rendőrség Teve utcai székházában pénteken felavatott ökumenikus imaszobát. Bencze József országos főkapitány a négy történelmi - katolikus, reformárus, evangélikus és izraelita - egyház képviselőivel avatta fel a rendőrségi imahelyet.
Az imaszobát az egyházak képviselői a vallási előírásaiknak megfelelően felszentelték.

A rendőrségi imaszoba nem új ötlet, létrehozása már hónapokkal ezelőtt szóba került. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ezzel egy régi igényt elégítettek ki, mert eddig a vallásos rendőri állománynak nem volt lehetősége, hogy külön, elvonultan gyakorolhassa vallását.

A Teve utcai rendőrpalota első emeletén lévő imaszobában feszület, biblia latin betűs - magyar - és héber feliratú szent szövegek vannak.

Olvasóink írták

 • 16. teista 2008. április 29. 10:17
  „Kedves Hozzászólók!
  Úgy látom, mintha magatok körül forognátok. Egy-két dolgot azért a helyre kell tenni szerintem:
  1) Az imaszoba nem vallásszoba. Oda azért mehet az ember, hogy átgondolja a problémáit és letehesse az Isten előtt. Persze, mint tudjuk, ez nem kötelező. A pszichológia is bizonyította, hogy a leghatásosabb "őngyógyítás" az imádság. Sajnálom, ha ennek ellenére a vallás-, vagy imaszabadság is zavarja az embereket!
  2) Imádkozni lehet mindenütt, mint ahogy enni is, de a jó presszós is igyekszik hangulatos körülményeket teremteni a kávéja elfogyasztásához. Ugyanígy kellemes egy csöndes, nyugodt helyen magammal és Istennel lenni.
  3) Az imádság tág fogalom. Bele tartozhat a bűnbánat is, de a megnyugvás, feltöltődés, a fájdalmaink kimondása, a dicsőítés és a többi. Én nagyon becsülöm azt a kis sámlit, amin egyik percben a vizsgázó a vizsgáiért, utána az anya, szenvedő gyermekéért, majd a szerelmes a párjáért mond egy imát! Szerintem ezt tisztelni kell- emberileg!
  4) Legyünk nyitottabbak a másik ember felé. Nincs imatilalom. Ráadásul egy az Isten, így teljesen mindegy ki avatta fel. Az a kérdés, kik használják.
  Tessék kipróbálni!”
 • 15. miracle 2008. április 19. 20:53
  „Micsoda? Templomban őrszoba? Na látod.”
 • 14. pan.cser 2008. április 19. 20:46
  „Nem tudom miért vagytok annyira oda. Miért baj ha van ostobák?”
 • 13. miracle 2008. április 19. 13:11
  „Állam és egyház szétválasztása: imaszoba a rendőrségen. Gratulálok annak az ostobának, aki ezt engedélyezte. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez nem sért egypár törvényt.
  Apropó: templomban mikor lesz őrszoba ?”
 • 12. matriné 2008. április 19. 11:20
  „No és hol marad a "Talmud" szövege?- amelyben a nem zsidó az csak goj és az egyenlő az állattal! Az efféle állatok kiírtása pedig nem bűn!
  Lehet, hogy igaza van "kapuvárinak"? Habár egy banánköztársaságban minden előfordúlhat!”
 • 11. túrabakancs 2008. április 18. 23:25
  „Egy érdekes info ezzel kapcsolatban! Az egyik internetes oldalon
  olvastam: magyarországon élő zsidó rabbik avatták fel az ima-
  szobát, innentől kezdve lehet találgatni a vallási hovatartozá-
  sukat azoknak, akik használni fogják ezeket a helységeket! A
  rendőrségi vezetők nagy része hozzájuk tartozik ugyanúgy, ahogyan a mostani regnáló kormány tagjai is! Vitatkozzatok csak a hülye-
  ségeken, a háttérben teljesen más (Magyarellenes) dolgok hú-
  zódnak meg! Tudom hihetetlen amit írtam , de sajnos aki utána-
  néz ezeknek a dolgoknak, akkor rá fog jönni hogy igaz! Minden
  szinten szeretnék átvenni az irányítást, ami nagy vonalakban
  már sikerült is nekik! Aki pedig ezt szóbahozza, egyből rasszis-
  tának állítják be, ez ellen pedig negyon nehéz védekezni, hiszen a sajtó teljesen mellettük áll! Nem nehéz kitalálni miért...”
 • 10. Kapuvári 2008. április 18. 21:00
  „Egy kemény nyilas-korszak kéne,akkor rend lenne az országban!”
 • 9. Antal 2008. április 18. 19:48
  „Imádkozni bárhol , bármikor lehet, ha valaki nagyon akarja azt az imát. Nem feltétlenül kell imaterem egy rendőrségi székházba. Civilek is használhatják? - civilek nem nagyon mennek a rendőrségre imádkozni. Szerintem inkább azért lett ez ,hogy legyen hol a vezető rendőröknek hol megbánniuk a büneiket.
  Biztos vannak vallásos rendőrök, nem vitatom, de ők tudják a legjobban, hogy imádkozni nem kell feltétlen imaszoba. Reklámfogás? - nem tudni.De ha már van, akkor gyakorolják a vallásukat becsületesen, de ne munkaidőben.”
 • 8. majd én megmondom 2008. április 18. 19:20
  „És igen!!! Az elözö hozzászoló ráébresztett a dolog értelmére.
  Az imaszoba azért kell hogy megbánhassák bűneiket a rendőrök.
  Van mit!!!!!
  Csak nehogy túl szükös legyen a hely.”
 • 7. Kért Elek 2008. április 18. 17:55
  „Fegyverrel az oldalán vonul majd a vallását gyakorolni ? furcsa.

  Szerintem ez egy új büntetési forma lesz, akit majd bevisznek valamilyen cselekmény miatt, kiszabnak majd rá X miatyánkot és X üdvözlégyet ha végzett mehet békével és folytathatja ott ahol abbahagyta.”
 • 6. FJózsi 2008. április 18. 17:33
  „Kedves Matriné! Azt hiszem köztünk nincs vita. Ez két Magyarország.Nekem hányingerem van attól ami van és attól is ,ami készül. Hiszen ,joggal írod mi nem engedjük...De ki kérdez meg Téged? Még a fidesz pártvezetőinek sem szabad az önálló gondolat. Amit a vezér kijelent mentek egyirányba.Sokakat ledöbbentett,amit legutóbb egy egyházakról szóló konferencián bejelentett: túlságosan szét van választva az állam és egyház. Csak emlékeztetlek Torgyánnal duplájára emelték az egyházi támogatást! Most pedig arra készül, hogy... ,de ez már nem is érdekes. Ti akarjátok így! legalábbis ez a látszat. Majd meglátjuk! Élj boldogan!”
 • 5. matriné 2008. április 18. 16:56
  „Kedves "FJózsi"! Mi, ha a FIDESZ-t mégegyszer hatalomra juttatjuk akkor számon is kérjük a felelős magatartásukat! Ha pedig felelőtlenűl Gyurgyány módra bánnak az országgal és lakósaival, akkor az számon is fogjuki kérni! Felesleges, akár a Horty, akár a Náci korszakokat elmeletni! Minket a letünt, leviteézlett korszakok nem érdekelnek és nem is engedjük feléledni öket! Mi nem a dumákkal ,kábított MSZP-hez tartozuk! Különben én nem gyűlölöm a félrevezetettb embereket csupán sajnálom, az idióta részét pedig megvetem!”
 • 4. majd én megmondom 2008. április 18. 16:00
  „Hát ez kész röhej, ennyi erővel az összes munkahelyen, hivatalban, ilyen imaszobákat kellene létesiteni, hogy munkaidő alatt elvonulhassanak a dolgozók, ügyintézők, gyakorolni a vallásukat.
  Nem értem az értelmét az egésznek, ( munkahelyen, hivatalban) miért van szükség ilyenre?
  Azért hogy valaki külön, elvonultan gyakorolhassa vallását, megvannak a megfelelö helyek.”
 • 3. FJózsi 2008. április 18. 15:04
  „Matriné neked valószínű nem ártana. Legalább a gyülölködést elfelejthetnéd. Egyébként örülj, mert a bukott Orbán visszahozza neked is a csuhásokat. Még a sarki presszóban is lesz imasarok.Nyugaton a turisták látványossága maradt a templom, nálunk meg újabb horthy-korszak készül,sok-sok prohászka ottokárral.”
 • 2. matriné 2008. április 18. 13:14
  „Régenn rossz, ha már az Istenhez kell nekik fohászkodni! Nem elég nekik Gyurcsány!”
 • 1. nyugdíjas 2008. április 18. 13:12
  „A ´vallálos rendőri állomány´ otthonában gyakorolja vallását. Munkahelyén dolgozzon, keresse, kutassa, üldözze és fogja el a bűnelkövetőket, vallási hovatartozás nélkül. Ha ez nem megy, akkor meg az ima sem fog segíteni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogellenes VDSZSZ-bérkövetelések

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság csütörtökön hozott kiegészítő végzésében megállapította, hogy a Vasúti… Tovább olvasom