Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Cozma-ügy - Sztojka Iván is úgy hallotta, hogy ˝Csoki szúrt˝

A Cozma-ügyben csoportos garázdasággal és kitartottsággal bíróság elé állított Sztojka Iván nyomozati vallomásában is az szerepel, hogy "Csoki (Raffael Sándor) szúrt"; vallomása szerint ezt Németh Győző, másodrendű vádlott mondta neki a veszprémi Patrióta lokál előtt 2009. február 8-án hajnalban történtek után. Sztojka Iván harmadrendű vádlott is megtagadta a csütörtöki tárgyalási napon a vallomástételt, kérdésekre azonban hajlandó volt válaszolni.
Sztojka a nyomozati vallomásában - amelyet Bogdánné Gremsperger Andrea tanácsvezető bíró olvasott fel -, azt állította, hogy a veszprémi Patrióta lokál előtt az utcán nála sokkal erősebb emberekkel került szembe, így "félelmében visszaszaladt" a bárba, fel az emeletre. Sztojka még azt is tagadta, hogy részt vett a verekedésben.

Szerinte nem azért távoztak el a vendégek a bárból, mert megbotránkoztatták őket, hanem mert "nem tetszett nekik, hogy cigányokkal kell együtt szórakozniuk".

Azt is hangsúlyozta - Beéry Ivánnal ellentétben -, hogy igenis a veszprémi Beéry-testvérek indítványozták azt a 2009. február 7-i esti enyingi születésnapi összejövetelen, hogy folytassák Veszprémben a bulizást.

A 28 éves enyingi lakos Sztojka Iván - aki 2009. február közepe óta előzetes letartóztatásban van - poligráfos vizsgálatot kért, amelyet a bírónő elutasított. Kért szembesítéseket is, valamint helyszíni kihallgatást, erre a bírónő szerint - ha a bizonyítási eljárásban szükségessé válik - még sor kerülhet.

A bírónő Sztojka nyomozati vallomásából felolvasta, hogy szerinte Cozmáék körülbelül hárman-hatan lehettek az utcán, s velük szemben Raffael Sándor és Németh Győző. Sztojka - a vallomása szerint - félelmében és segítséget kérni ment vissza az épületbe. Vallomása szerint később fényképről felismerte azt a személyt (Uros Vilovski kézilabdázót), aki őt megtámadta és előle menekült, így nem is látta, hogy mi történt az utcán. (Az ügyészségi vádirat szerint viszont éppen fordítva történtek az események: Uros Vilovski menekült futva egy őt üldöző csapat elől.)

Sztojka Iván a nyomozati vallomásában tett arra vonatkozóan állítást, hogy "Csoki" (Raffael Sándor elsőrendű vádlott) a lokálban "folyamatosan üvöltött", Pál Gábor pedig rávetette magát Cozmára, "Csoki" viszont úgy meglökte a sportolót, hogy eldőlt. Sztojka nyomozati vallomása szerint az utcai verekedést követően Németh Győzőtől hangzott el az a kijelentés, hogy a "Csoki szúrt".

Sztojka Iván a bírónő kérdésére annyit elmondott, hogy bodzafelvásárlással foglalkozott, s egy enyingi félkész családi házban van résztulajdona. A jövedelmére vonatkozó kérdésre viszont már nem volt hajlandó válaszolni.

A Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere szerdán kezdődött meg a Veszprém Városi Bíróságon. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bár előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Olvasóink írták

 • 7. koxos 2010. június 19. 00:06
  „büszkék lehetünk csoki szegedi cigánygyerök”
 • 6. Hmmm... 2010. június 18. 09:22
  „Ok nem felnek a bortontol, csak nem kedvelik a mozgaskorlatozottsagot. A benti tarsak zome hasonlo kaliberu, nincs mit tartani toluk. Na es persze a rasszista Cozmaek kezdtek az egeszet, mar amikor meglattak szegenyeket az ajtonal erkezesuk idejen.
  Szeretem az ilyen embereket nagyon!!!”
 • 5. jozko 2010. június 17. 22:29
  „Szerintem meg attól kell a legkevésbé tartaniuk, amit a törvény a nyakukba varr...ha bent a fegyházban kikerülnek a reflektorfényből és a jelenlegi szuper-őrizetből, úgy gondolom, elkezdhetnek félni...”
 • 4. Ahmadinejad 2010. június 17. 22:11
  „deszkás! Karcsú a 300 év ennyi cigánybűnözőnek, elsősorban akik szúrtak, azokat meg kellene az államnak büntetni halál büntivel, amire szivesen elmennék, hisz csak egy gyilkost likvidálnának hivatalosan, és ez nagy öröm lenne:)”
 • 3. deszkás 2010. június 17. 21:49
  „Ja .cca az államnak 1milliárd ftba fog kerülni.”
 • 2. deszkás 2010. június 17. 21:44
  „Ez lessz vagy 300év ami nagyon nagyon kevés!”
 • 1. Ahmadinejad 2010. június 17. 20:46
  „Szarházi cigánybűnözők, szerintem meg amúgy már Cozma unta a fiatal életét, és öngyilkos lett, de nem baj cigányok, lenyom titeket a biró:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: korrekcióra szorul a Fidesz hatalomgyakorlása

Korrekcióra szorul a Fidesz hatalomgyakorlása, mert a parlamenten belül sem veszik figyelembe az… Tovább olvasom