Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Cozma-ügy: ˝Csoki megszúrta a csíkos pólóst˝

Beéry Iván Tamás tanú úgy vallott a Cozma-ügy tárgyalásán hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy a gyilkosság után telefonon azt mondta neki Raffael Sándor elsőrendű vádlott: "megszúrta a csíkos pólóst" (Marian Cozma viselt csíkos pólót).
A tanú vallomása szerint azt kérdezte telefonon Raffaeltől, hogy mi ez a nagy "futkosás, menekülés", mire Raffael azt válaszolta: "nagy balhé volt, megszúrtam a csíkos pólóst". A tanú elmondta azt is, hogy Pál Gábor negyedrendű vádlott a gyilkosság után - amikor a 8-as főúton a kocsikkal a társaság egy része megállt - indulatosan kérdezte "Csokit" (Raffael Sándort), hogy "miért kellett megszúrni".

Beéry Iván Tamás szerint a testvére Mercedes kocsiját vezető harmadrendű vádlott Sztojka Iván is mérges volt, ütötte az autó kormányát, és azt kiabálta: "Csoki megőrült, nem tudtam lefogni". A tanú szerint Sztojka a főút melletti találkozónál kérdezte is Raffaelt és a másodrendű vádlott Németh Győzőt is, hogy "miért kellett szurkálódni". Beéry Iván Tamás szerint Raffael azt válaszolta Sztojkának, hogy "mert szétverték a fejemet ezek a köcsögök, miért, te mit tettél volna?".

Németh Győző pedig azt válaszolta, hogy azért szúrt, mert egy srác "belenyúlkált a verekedésbe" - állította a tanú.

Beéry Iván Tamás rendőrségi vallomását is ismertette a bíró, s aszerint neki - aki később ért ki a gyilkosság helyszínére, az utcára - Sztojka Iván azt mondta, hogy Németh Győző nem bírt magával, ő kezdte a verekedést a táncplaccon, "Csoki meg elkezdett szurkálódni".

Beéry Iván kijelentette azt is, hogy félt és ma is fél, s nem kíván sorsközösséget vállalni az elkövetőkkel. Vallomása szerint a gyilkosság utáni napokban Raffael János - a csoportosan elkövetett garázdaság hatodrendű vádlottja, s akinek az enyingi lakásáról elindultak akkor éjszaka Veszprémbe - üzent neki, és találkoztak is Enyingen; ott fenyegetően azt közölte vele, hogy "nem kellene ám elmondani mindent". Vallomása szerint Raffael Jánostól azt is hallotta: neki Sándor elmondta, hogy ő szúrta meg a csíkos pólóst.

A bíróság Beéry Iván Tamást szembesítette Raffael Sándorral, Németh Győzővel és Sztojka Ivánnal; mindhárman tagadták a tanú minden állítását - Raffael szerint azért vallott hamisan Beéry Iván Tamás, hogy az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe kerülhessen -, a tanú azonban fenntartotta vallomásának minden részletét.

Beéry Iván Tamást a gyilkossági ügyben tanúként hallgatták ki, a külön tárgyalt, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében pedig vádlottként szerepel.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A tárgyalás kedden folytatódik.

Olvasóink írták

 • 5. szilléri 2010. október 05. 18:10
  „Na ezért utáljuk az ,,etnikumot", de csak a bodzaszedőket !”
 • 4. Falcao 2010. október 05. 11:47
  „Lehet ott se vótam, már nem emlíkszem.Vagy magát szútta meg az a gyerek.”
 • 3. deszkás 2010. október 04. 23:03
  „Na ezeket a jóembereket meri e az APEH basztatni? Megmondom nem.”
 • 2. nyomdasz63 2010. október 04. 21:48
  „Akár lehetne borítékolni !!!
  Nem lesz ebből hasraesett fene sem !”
 • 1. dodó 2010. október 04. 20:33
  „Mielőtt nekiállnátok előítéletes és rasszista hozzászólásokat írni, vegyétek figyelembe, hogy CIGÁNYBŰNÖZÉS NINCS!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogterjesztőket fogtak el az autópályán

Félmillió forint értékű kábítószert találtak egy autóban két férfinál, akiket az M1-es autópálya… Tovább olvasom