Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Csábítanak az ízek, az illatok

A Kisalföld olvasóinak receptes tárháza szinte kifogyhatatlan, igazolja ezt a folyamatos receptözön.

Élmény őket olvasni, és a mesterszakácsok szerint a kiválasztott ételeket
élmény elkészíteni is.

A Kisalföld szeptemberben meghirdetett receptversenye második félévéhez érkezett, és újra összeültek a mesterszakácsok, Edvi László, Sátor László, Suga Péter és Pető István, hogy a márciusban beküldött ételleírások közül kiválasszák a legjobbakat, legegyedibbeket, és az elkészítés és kóstolás után odaítélhessék a nyertesnek és a két különdíjasnak járó nyereményt. Nehéz volt ismét a sok finomság közül megtalálni a legjobbat, szinte a „bőség zavarával" küzdöttünk.

Március hónapban a zsűri a kapuvári bicskás pecsenyét ítélte a legjobbnak, amelynek receptjét a győri Répás Zoltánné küldte be. A pecsenyéről tudni kell, hogy a népszerű Csákány családhoz kötődik, egykor szerepelt a közismert vendéglátós dinasztia által üzemeltetett vendéglők étlapján is.

Az egyik különdíjat a budapesti, de Győrben élő Laza Attila érdemelte ki. Az általa beküldött rozmaringos csirkepaprikás tojásos galuskával tökéletes példa arra, hogy kísérletezéssel közismert ételeket is meg lehet újítani azáltal, hogy más fűszereket használunk. A rozmaring pikáns ízeket varázsol a népszerű étel számára.

A gyórói Varga Kálmánné kuruc pecsenyéjét pedig azért illették dicsérettel, ezáltal különdíjjal is a mesterszakácsok, mert nemcsak látványos étel, hanem az alapanyagok ízvilága tökéletesen harmonizál.

A séfek elmondták, hogy a továbbiakban elsősorban vad-, vegetáriánus, reformételeket, befőtteket, lekvárokat, főzelékeket, köreteket, szabad tűzön készülő ételeket várnak az olvasóktól, hiszen a Kisalföldi ízek receptkönyv második kötete elsősorban ezekre a kategóriákra fog épülni.

A havonta esedékes receptválogatás, elkészítés és kóstolás mellett a mesterszakácsok és a Bizalmasan melléklet versenyét szervező szerkesztőségi munkatársak már hetek óta az olvasóknak szánt recepteskönyv készítésének lázában égnek.

Még néhány nap és kezünkben tarthatjuk a több mint 1200 beküldött receptből válogatott és összeállított könyvet, amelyet reményeink szerint önök is egyedinek és izgalmasnak találnak. Edvi László szerint a könyvbe bekerülő ételleírások nem csupán egyszeri elkészítésre javasoltak, Sátor László szerint jól főzhető étkek gyűjteménye lesz. Suga Péter az összes konyhába ellátogatna, hogy együtt készítse el az ételeket azok kitalálóival, mert számára nagyon étvágygerjesztőek voltak. Pető István pedig azt emelte ki gyűjteményünkkel kapcsolatban, hogy minden könyvünkben szereplő recept sajátos zamatú, mert a háziasszonyok olyan titkok tudói, amelyekre a konyhában érdemes odafigyelni.

A RECEPTVERSENY OLDALA AZ EDDIG MEGJELENT RECEPTEKKEL >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom