Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Csaknem 2500 embert evakuálnak Vásárosnaménynél

Rendben zajlik az evakuálás a Felső-Tisza mentén, ahonnan 500 nyaralóból 2500 embernek kell ideiglenesen kiköltöznie a folyó magas vízállása miatt. A rendőrök azt ígérik, hogy az ott maradt értékekre vigyázni fognak.
Ötszáz nyaralóból 2500 embernek kell ideiglenesen kiköltöznie a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnamény-Gergelyiugornya üdülőkörzetéből a Tisza áradása miatt. A rendőrök autóikból hangosbemondón értesítettek mindenkit, hogy a magas vízszint miatt hagyják el az épületeket, ebben a polgárőrök és katasztrófavédők is segítettek. Mindenkinek azt javasolták, hogy értékeiket vigyék fel a magasabban lévő szintekre. Tóth Sándor a polgári védelem alezredese azt mondta, hogy az üdülőkben hagyott értékekre, vagyontárgyakra a rendőrséggel közösen vigyázni fognak. A kiköltöztetés várhatóan estére már befejeződik, akkor biztonsági okok miatt le is fogják kapcsolni az áramot.

Jüttner Csaba, Vásárosnamény polgármestere korábban azt mondta, hogy az evakuálás rendben zajlik. Az árvíz viszont nagy csapás az idegenforgalomnak, hiszen a nyári főszezon közepén járunk.

A Tisza felső szakaszán csaknem 90 kilométeren jelenleg is II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A vízügyi szakemberek a folyó vásárosnaményi szakaszán 3,5-4,5 méteres vízszint emelkedést várnak a hétvégére.

Olvasóink írták

  • 3. tisztahiszti 2008. július 26. 17:01
    „Nos akkor amikor a luxus miatt egyes úri emberek legszívesebben a Tisza molóra építenének házat ,hát ne az adó fizetők fizessék meg mert nincs annyi esze, hogy a viz fel is jöhet.Igen sok településen a kubik gödörbe is lehet építkezni-lásd pl Mórahalom!- aztán ha jön a régi úr akkor milliárdokat fizessünk azért mert az úri pojáca aq legszélre akart kerülni.”
  • 2. tisza 2008. július 26. 16:26
    „Az "elqrt" milliárdokból nem futotta az állampolgárok védelmére.”
  • 1. maci52 2008. július 26. 15:26
    „1970-ben is ott voltunk,most is megyünk ha kell segíteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz a Hernádon: két családot kitelepítettek Bőcsön

Megelőzésképpen két családot kitelepítettek a Borsod megyei Bőcsön a Hernád áradása miatt. Az… Tovább olvasom