Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Csaknem 30 ezer aláírást gyűjtött eddig az LMP

Az LMP március 5-én indította el aláírásgyűjtő kampányát. A párt négy kérdésben szeretne népszavazást.
Az LMP szombat estig megközelítőleg harmincezer aláírást gyűjtött össze népszavazási kezdeményezéséhez – mondta a párt kampányfőnöke vasárnap az MTI-nek; Vágó Gábor közlése szerint ez jobb, mint az általuk előzetesen kalkulált ütem.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy emellett hat-hétezer egyéni gyűjtőnél is vannak aláírási ívek, amelyeket még nem összesítettek. Mint mondta, az egyéni gyűjtők magas száma is bizonyítja, hogy népszavazási kezdeményezésük nem a pártokról, hanem az állampolgárok összefogásáról szól.

Az LMP március 5-én indította el aláírásgyűjtő kampányát. A párt négy kérdésben szeretne népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi 90 napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni, illetve a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. Ehhez kérdésenként legalább 200 ezer aláírást kell összegyűjteni április 2-ig.

Vágó Gábor arra a kérdésre, hogy a harmincezer aláírást miért tartja jobbnak az előzetesen vártnál, azt felelte, az LMP úgy számolt: az első héten az emberek többsége csak ismerkedik a kampánnyal. Megjegyezte, hogy ha az önkénteseknek csak a fele össze tud gyűjteni egy lapnyi, vagyis 15 aláírást, akkor csak azokból is beérkezik 50-60 ezer támogató szignó.

A politikus elmondta azt is, hogy a vidéki városok közül többen is csak a hét második felében tudták felállítani a gyűjtőpontjaikat. Arra a kérdésre, hogy továbbra is elérhetőnek tartja-e az LMP által korábban tervezett 330 ezer aláírást, azt felelte, társadalmi partnereiknek és a szakszervezeteknek csak nemrégiben adták át a gyűjtőíveket. Ezektől a szervezetektől 110 ezer aláírásra számítanak, amelyekkel együtt tartható a 330 ezres terv - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. keletaru 2012. március 11. 20:10
    „Arról sajnos nem lehet szavazni a tisztelt házban most már dolgozhatnának értünk is . Politikusaink is tartozzanak anyagi felelősségel döntéseikért , ne csak mi !! Na nem úgy minden héten új ADÓ nemeket kitalálva . Értünk nekünk . Hanem a megmaradt piacainkat munkahelyeinket megvédve ...... Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: az MSZP-nek a változás szövetségét kell létrehoznia

Magyarország nem bír ki még egy unortodox kalandor kísérletet - írta szokásos hétvégi írásában a politikus. Tovább olvasom