Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Csaknem 40 millió forint bírság a fokozott ellenőrzésen

Csaknem 40 millió forint helyszíni bírságot szabtak ki a fokozott ellenőrzés során, amelyet a múlt héten tartott a rendőrség különböző társszervekkel. A háromnapos akció alatt több mint 4500 embert igazoltattak a rendőrök, közülük 62 embert előállítottak.
Az akció sikeres volt, ezért a jövőben újabb ellenőrzésekre lehet számítani - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében.

Fokozott ellenőrzést tartott múlt héten a rendőrség különböző társszervezetekkel Budapesten. Az akció célja célja a színesfém-lopások, a járművezetők, a külföldiek és az építkezések ellenőrzése, az adózói jogsértések felderítése, az illegális eredetű termékek forgalomból történő kivonása, valamint a koldulók és szórólaposztók elleni fellépés volt.

A július 8-9-12-én rendezett akcióban körülbelül 300-an vettek részt. A rendőrök mellett az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelet, a Vám- és Pénzügyőrség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az APEH, az ÁNTSZ, a Fővárosi Közterület-felügyelet, a polgárőrség, illetve a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vett részt.

A szervezetek együttműködve, a külső kerületekből a belváros felé haladva ellenőrizték a színesfém-kereskedéseket, a forgalmas utakat, valamint a kereskedelmi, vendéglátó és szórakozóhelyeket.

Az akció három napja alatt a rendőrök 4510 embert igazoltattak, közülük 62 embert állítottak elő, többeket köröztek is. A fokozott ellenőrzés eredményeként a rendőrök összesen 7,9 millió forint, míg az akcióban közreműködő társszervek 30,9 millió forint bírságot szabtak ki.

Budapesten egy hónapon belül ez volt a második ilyen akció, az eredményeknek köszönhetően a jövőben is lesznek hasonló ellenőrzések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint félezer üdülő juthat vezetékes ivóvízhez Pákozdon

Több mint félezer üdülő juthat vezetékes ivóvízhez Pákozdon. Elkészült a velencei-tavi település még… Tovább olvasom