Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Csaknem nyolcszázan segítik a Fidesz rendezvényét

A Fidesz március 15-i nagygyűlését az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél 152 technikus, 140 rendezvénybiztosító és 500 önkéntes fogja segíteni - mondta Deutsch-Für Tamás pénteki sajtótájékoztatóján.
Az önkéntesek a helyszín körül 40 ponton videofelvételeket fognak készíteni, ezen kívül meghívtak 15 nemzetközi megfigyelőt is. A Fidesz elnöki kabinetfőnökének becslése szerint a rendezvényen több százezren vesznek majd részt.

A politikus bejelentette, hogy Lázár János az országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke levelet küldött Draskovics Tibor rendészeti miniszternek, amelyben azt javasolja, hogy a nemzeti ünnepen minden rendőr viseljen kokárdát. Ezzel is megerősítve a magyar polgárokat abban, hogy a rendőrség nem a diktatúra erőszakszervezete, hanem a demokratikus rend elkötelezettje.

A Fidesz békés, méltóságteljes, felszabadult ünnepre készül, amelyen az emberek megemlékezhetnek arra a 160 évvel ezelőtti napra, amelyen a magyar polgárok szembeszálltak a zsarnoksággal, hazugságokkal és visszaszerezték nemzeti önbecsülésüket - mondta Deutsch-Für Tamás. Hozzátette: kísérteties a párhuzam a mostani március 9-ével, amikor a példátlan erejű akaratnyilvánítással az emberek ismét visszaszerezték önbecsülésüket.

A politikus elmondta: a Fidesz nagy gyűlésén 4 ünnepi szónoklat lesz: A párt elnöke, Orbán Viktor mellett az évfordulóról megemlékezik Kósa Lajos, a párt alelnöke, Jókai Anna Kossuth-díjas írónő és Elmar Brock, Európai Néppárti képviselő.

Nincs a Fidesznek olyan információja, amely szerint szélsőségesek meg akarják zavarni a párt nagygyűlését - mondta kérdésre válaszolva a politikus, aki hozzátette: szerencsére ilyen hangulatkeltő hírekkel most a kormány sem riogatja az ünneplőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzat fizeti hétfőtől a belvárosiak vizitdíját

Az V. kerületi önkormányzat fizeti hétfőtől a belvárosiak vizitdíját. A kerület egészségügyi… Tovább olvasom