Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Családi kiállítás

Ezzel a rendhagyó képkerettel biztosan felhívhatja a figyelmet arra, amit szeretne megmutatni! Elkészítése pedig igazán nem ördöngösség.

Kattintson a képre!
Hozzávalók:

22 mm vastag rétegelt lemez, fehér és zöld matt akrilfesték, 2 db süllyesztett fejű facsavar, apró szögek, 2 db felcsavarozható képakasztó, 12,5x12,5 centiméteres kép, papír, általános ragasztó, csiszolópapír, lyukfűrész, fafúró, kalapács, csavarszorító, ecset, olló, ceruza.    

Kivitelezés

Fűrészeljünk ki a rétegelt lemezből egy 30x40 centiméteres téglalapot a képkerethez, és egy 12,5x12,5 centiméteres négyzetet a polchoz. A sémarajz szerint jelöljük be a kivágást a téglalapra. A fűrészlap bevezetéséhez először a kivágáson belül fúrjunk egy kis lyukat a lemez belsejébe, ezután vágjuk ki a nyílást. Csiszoljuk le a széleket.

A polcelem rögzítéséhez a kivágás alatt fúrjunk két lyukat a lemezbe (lásd a rajzot). Fessük a keretet zöldre, a polcot fehérre, majd hagyjuk megszáradni a festéket. Erősítsük fel a képakasztókat a keret hátlapjára. Süllyesztett fejű csavarokkal rögzítsük a polcot a keret hátlapjához. Végül ragasszuk fel a képet 13,5x13,5 centiméteres papírra, majd apró szögekkel erősítsük a kivágás mögé.

Ötlet: fénymásolóval megfelelő méretűre nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük a képet, ha nem illik a sémarajzon megadott kivágásba.      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes vetítés a Kábítószerellenes Világnapon

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával, a Kábítószer-ellenes hét első két napján,… Tovább olvasom