Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Családi napközit indítanak

Várhatóan csütörtöki ülésén dönt a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete arról, hogy a gyermekjóléti és családsegítő központ keretén belül működő Gyermekek Átmeneti Otthona a jövő évtől a kistérségi feladat ellátásában részt vegyen, valamint új szolgáltatási formaként bevezetik a családi napközi ellátást.
A mosonmagyaróvári Gyermekek Átmeneti Otthona ellátási területe jelenleg kizárólag a városra terjed ki, ám ezt a következő évtől a környező településekre is ki szeretnék terjeszteni. Az előzetes igényfelmérések alapján az átmeneti elhelyezésre igény van a környező településeken. Az átmeneti otthon tizenkét férőhellyel rendelkezik működési engedéllyel. A jelenlegi kihasználtság átlagosan ez alatt van. A kistérségi feladatellátással folyamatosan biztosítható lenne a teljes kihasználtság, amihez többletnormatíva is igényelhető.
Az intézmény a gazdaságosabb működést elősegítve új szolgáltatási forma bevezetését tervezi az év második felétől. A tervezett családi napközi a családban nevelkedő gyermekek számára nyújt életkoruknak megfelelő nappali felügyeletet, gondoskodást, nevelést, étkezést, foglalkoztatást. Ez az új szolgáltatás jól illeszkedik az intézmény profiljába és a jelenlegi dolgozói létszámmal működtethető. Ennek bevezetésével havi 250 ezer forint állami normatíva igényelhető.
A kistérségi feladatvállalásról és az új szolgáltatás elindításáról csütörtöki ülésén dönt a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom