Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Családi tviszt-játék

Az ünnepek alatt mi mással telhetnének szórakoztatóbban a pihenés percei, mint egy kacagtató játékkal vagy egy könnyű táncpartival gyermekeink társaságában? Kössük össze a kettőt, és készítsünk mókás társasjátékot, mellyel kacagtató tvisztet jár majd a család minden tagja – akár szilveszterkor! A játszószőnyeg és a dobókockák elkészítése önmagában is remek kikapcsolódás.

Így készülnek a játék kellékei:

.... a dobókockák:

1. Az első kocka oldalaira írjuk rá: 1. bal kéz, 2. jobb kéz, 3. bal láb, 4. jobb láb, 5. bal kéz, bal láb, 6. jobb kéz, jobb láb
2. A második kocka oldalaira fessünk színeket: 1. arany, 2. fehér, 3. szürke, 4. kék, 5. fele arany, fele kék, 6. fele szürke, fele fehér

... a játszószőnyeg:

A filcalap: Egy 160x110 cm nagyságú filcen jelöljük ki a körök helyét úgy, hogy egymástól 10-10 cm-re legyenek, majd kétoldalú ragasztóval erősítsük fel, vagy varrjuk fel őket.

A játszókörök: Négy különböző színű textilből vágjunk ki hat-hat darab 15 cm átmérőjű körlapot, mi meglevő anyagainkból az arany, a fehér, a szürke és a kék színeket választottuk.

Játékszabályok:

1. A játékot négy résztvevő játszhatja, egyikük a játékvezető. Ő dob a dobókockákkal, és irányít.

2. A résztvevők tetszés szerint válasszanak a játszószőnyeg széléhez eső két kört, majd álljanak rá.

3. A játékvezető mindkét kockával egyszerre dob, majd bejelenti a színt és a végtagot. Ha bal kéz és fehér „jött ki", akkor minden játékosnak a bal kezét egy fehér körre kell tennie. Ha olyan oldalt dobunk, ahova két felirat került (például bal kéz-bal láb vagy aranykék), akkor a játékosok választhatnak a két lehetőség közül (azaz bal kezükkel vagy bal lábukkal lépnek, és az arany- vagy kék színű körök közül választanak).

4. Egy körre egyszerre csak egy játékos léphet, vitás esetben a játékvezető dönti el, ki volt a gyorsabb.

5. Akinek a térde vagy a könyöke érinti a szőnyeget, az kiesik.

6. Ha a játékosok már léptek, az adott körről nem emelhetik fel végtagjaikat, csak abban az esetben, ha a másik játékosnak kell utat engedniük. Ezután a felemelt kezet vagy lábat ugyanoda tegyék vissza.

7. A játékosoknak minden dobás után új körre kell helyezkedniük akkor is, ha éppen olyan színű körön állnak, mint amilyet a játékvezető dobott.

8. Ha egy színből mind a hat kör foglalt, addig dobjunk, míg másik szín kerül sorra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutató

A ménfőcsanaki Népfőiskola és Hegyalja Idősek Köre november 11-én, kedden délután négy órakor… Tovább olvasom