Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Csányi a Herz körül szaglászik

Az agráriumban az utóbbi években hídfőállásokat kiépítő Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és a szlovák Penta-csoport is érdeklődik a Herz Szalámigyár iránt.
A lap közlése szerint a felszámolás sorsára jutó cég vagyonelemeinek értékesítésére két héten belül kiírják a pályázatot.

A patinás vállalatnál termelés már nem folyik, dolgozó is alig akad - írta a lap, amely szerint az árukészlet maradványait az üzem melletti márkaboltban értékesítik, kereskedőknek már nem szállítanak.

A Népszabadság szerint eredetileg júliusban hirdették volna meg a vagyonelemeket, de abban bízva, hogy többen is bejelentkeznek, mostanáig vártak. Hozzátették: a húzás bejöhet, ugyanis egy német invesztorokból álló csoport is "szaglászik" a Herz körül.

Olvasóink írták

 • 12. sőndör 2009. szeptember 09. 13:56
  „de legjobb lenne ha a piCsányi a Pickhában szaglászna !”
 • 11. Tömeg 2009. szeptember 09. 12:03
  „10!

  Tudod hogy miért? Mert a tulajdonostársak állandóan változnak.Mindenki gyorsan akar meggazdagodni.
  A munkások egyre szarabb fizetésért,és körülmények között kell hogy dolgozzanak.(Ki várhat így el normális munkát?!) Ha ki merik nyitni a szájukat,megkapják gyorsan a választ." A villamosmegálló tele van mindig emberekkel"
  Eddig mindig hozattam Pick virslit Magyarországról ha jött valaki látogatóba ,de már két alkalommal ugyanazokat a tüneteket mutatták,mint amit leírtál,és az íze is förtelmes volt. Meg is állapítottam hogy jobban járok, ha inkább a Német virslit rágom , mert az sokkal finomabb.
  "A Pick szalámi sem a régi, a szappaníz dominál leginkább benne.Azt sem veszek az utóbbi időben"”
 • 10. csutka 2009. szeptember 08. 22:51
  „A Csányi szaglásszon a picknél,hogy miért lett ilyen silány a párizsi vagy a pick virsli.
  Ma már szinte ehetetlen.Én még a suliban azt tanultam a vírsliben 14% hús vagy valami húspempő van a többi külömböző adalékanyag.Ma már ez a 14% is le lett csökkentve.Ha megfőzők egy vírslit szinte már nyújtófa vastgságra dagad a rengeteg szója stb miatt.”
 • 9. LukSzusz 2009. szeptember 08. 13:20
  „Telik a sok uzsora kamatból,lenyúlásokból,kilakoltatásokból a főrablónak.”
 • 8. achilleus 2009. szeptember 08. 12:23
  „7. hozzászólás comet 2009.09.08. 11:38
  Azt hiszem, mi szinte mindenben egyetértünk. Igazából az előző hozzászólást is a DM-nek címeztem, kapcsolódva a felvetésedhez, és a cikk címéhez.”
 • 7. comet 2009. szeptember 08. 11:38
  „3 Achilleus- nem tartom egészségesnek, hogy valaki mindent bezsebel, ráadásul a semmiből, mert ugye Csányi sem olajat nem talált, sem egyéb bejegyzett szuper találmánnyal nem rendelkezik ami a nagy felvásárlásait megalapozhatná. Ő csak OTP igazgatóként jókor volt jó helyen, amikor a verseny rablás beindult. A forrásaira azért kiváncsi lennék. Magának hitelezett volna a közösből?
  A magyar gazdasági szupermenek gyarapodása amúgy elég egysíkú. Gazdasági infók alapján kiszemelik a viszonylag jól profitáló vállalatot, leveretik az árát, ha kell belső emberekkel ´megrogyasztják´, aztán a kapcsolatok árán kapott pénzügyi mankó segítségével potom pénzért megveszik. Csányi a forrás folyósításnál lehetett előnyben a többiekhez képest. Aztán ha bejön a szerzemény működtetik, ha nem akkor túladnak rajta. Nem tom mi van a SOLE-Mizo-val, ha jól tudom az is a Csányi birtok része.
  Ha rajtam múlna azért a szlovákokkal szemben inkább a Csányira szavaznék, de csakis az atavisztikus nacionalizmusom miatt.”
 • 6. TELSTAR 2009. szeptember 08. 10:15
  „Nehogy már a tótoké legyen! Akkor már inkább a főuzsorás...”
 • 5. nanemaaa 2009. szeptember 08. 09:23
  „Hát ez érdekes. Nem rég a Herz akarta a Picket bekebelezni, most meg a jó nyalóka visszanyal?
  Mondjuk én egyiknek sem örülnék. A vásárlók azzal járnának a legjobban, ha a két nagyágyú tovább versenyezne egymással...akár árban, akár minőségben.”
 • 4. IVY 2009. szeptember 08. 08:56
  „Mi ebben az újdonság?! Már vártam ezt a hírt!”
 • 3. achilleus 2009. szeptember 08. 08:47
  „1. hozzászólás comet 2009.09.08. 07:07
  Azért érdekes ez a szelektivitás: Csányi "szaglászik", Leisztingerre meg anno úgy néztek, mint valami megmentő Istenre. Csak annyi a különbség, hogy Leisztinger kifosztotta-tönkretette a Picket, Csányi pedig - a Leisztinger-féle dúlás után - működteti.”
 • 2. joy 2009. szeptember 08. 07:31
  „Hát sikerült ezt is tönkretenni.”
 • 1. comet 2009. szeptember 08. 07:07
  „már nem csak nyugateurópaiak, meg ázsiaiak vásárolják fel a magyar vállalatokat, hanem a szlovákok is, már ami még maradt belőlük. Bajnai volt az egyik forrás elosztó. Itt is látszik milyen jól sáfárkodott a rábízott összegekkel. A magyar élelmiszeripar egyik zászlóshajója süllyed el a Herz-cel. Már nincs sok belőlük.
  Csányi egy igazi befektetői polihisztor. Olyan jól keresett az OTP-nél, hogy felvásárolhatta fél Magyarországot.
  Csák Máté reinkarnációja csak akkor lenne bajban, ha fel kellene sorolnia a tulajdonában levő vállalatokat.
  (meg talán ha arról is számot kéne adnia, hogy is kerültek azok ilyen gyorsan hozzá.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával szerzett elsőbbséget egy kerékpáros Tatabányán

Viperával vert fejbe egy autóst Tatabányán egy 55 éves helyi férfi, mert hosszú ideig nem tudott… Tovább olvasom