Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Császy nyilvánosságra hozta tanúvallomásait

Császy Zsolt, a Sukoró-ügy egyik gyanúsítottja hétfőn nyilvánosságra hozta minden eddigi, az ügyben született tanúvallomását. Ezt az MTI-nek azzal indokolta, hogy Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője egy interjúban megkérdőjelezte a szavahihetőségét.
Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt értékesítési igazgatója közölte, a jegyzőkönyvek ismeretében mindenkinek lehetősége nyílik a szavahihetőségének eldöntésére. A főügyészséget előzetesen tájékoztatta a lépéséről - tette hozzá. A közzétett jegyzőkönyvek a www.sukoroper.hu honlapon olvashatók.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével kapcsolatban. A gyanú szerint egy a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érhette az államot. Császy Zsoltot az ügyben bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítják.

A volt értékesítési igazgatót a Sukoró-ügy miatt egy évvel ezelőtt három és fél hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, emiatt a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult. Mint arról beszámolt, keresetét Brüsszelben befogadták, de évekbe is beletelhet, mire döntést hoznak az ügyben. Álláspontja szerint sérült a tisztességes eljáráshoz való joga, amikor "vágóhídi baromként" bántak vele az eljárás során, és szigorított fegyházi fokozatú előzetes letartóztatásban tartották úgy, hogy nem volt módja érdemben védekezni.

Császy Zsolt a nyilatkozataiban többször sérelmezte, hogy szerinte a közvéleményt sokszor félretájékoztatják az őt érintő ügyekben, és politikai eljárás folyik ellene.

A www.sukoroper.hu oldalt - mint a honlapon olvasható - "Gyurcsány Ferenc és barátai szerkesztik", a sukorói King,s City kaszinóberuházással kapcsolatos eljárások dokumentumait és legfontosabb sajtóhíreit teszik nyilvánossá.

A Központi Nyomozó Főügyészség október 3-án hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos büntetőügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó szerint a szocialista gazdaságpolitika kudarcot vallott

A nemzeti ügyek kormánya határozottan elutasítja a szocialisták által szorgalmazott megszorítások politikáját - mondta Szijjártó Péter. Tovább olvasom