Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Csáth Gézát kell olvasniuk az állatkínzó fiúknak

Csáth Géza Anyagyilkosság című novellájának elolvasását és a Witman fiúk című film megtekintését írta elő az Encsi Járásbíróság az állatkínzás miatt öt és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt két fiatalt hétfőn.
A 17 éves K. István – a község alpolgármesterének fia – és 20 éves társa, H. Patrik 2015 nyarán Beret községből Detekre bicikliztek, amikor az út szélén találtak egy kiskutyát, majd elhatározták, elpusztítják a sérült jószágotírja az mno.hu. K. István a közelben talált szerszámnyéllel többször lesújtott a kutya fejére, miközben H. Patrik mobiltelefonnal rögzítette a kegyetlenkedést, ami később felkerült az internetre.

A járásbíróság megállapította, hogy az állat különös szenvedés során vesztette életét. Súlyosító körülményként értékelték az állatkínzásos ügyek elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként számított „a vádlottak életvitelében bekövetkezett pozitív változás". Az ítélet jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minek ide önkéntes? 110 százalékos a közmunka!

Minek ide önkéntes? 110 százalékos a közmunka!
Kezdetben boldog volt a perei polgármester, hogy budapesti önkéntesek jöttek segíteni a helyi gyerekeknek. Mostanra viszont úgy érzi, rátelepedtek a falura. Tovább olvasom