Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csepelen is nemkívánatos szervezet lett a Magyar Gárda

Nemkívánatos szervezetté nyilvánította a csepeli önkormányzat képviselőtestülete kedden a Magyar Gárdát. Polgár György, az önkormányzat kommunikációs főtanácsadója a Független Hírügynökségnek elmondta: Kál Károly SZDSZ-es önkormányzati képviselő indítványozta, hogy Csepel határozottan határolódjon el az egyesülettől.
A képviselőtestület határozata azt jelenti, hogy a Magyar Gárda egy esetleges demonstrációjához Csepel a jövőben nem biztosít helyszínt, és nem engedik meg, hogy a gárda tagjai a kerületben rendezvényt szervezzenek.

"Csepel, ahol évszázadok óta békében élnek és dolgoznak együtt a magyar államot alkotó nemzetiségek - svábok, szlovákok, ruszinok, bolgárok, romák - választott képviselőinek határozatával a fővárosban elsőként mondott nemet a közelmúltban félelmet és megütközést keltő, a köznyugalmat veszélyeztető demonstrációiról hírhedtté vált Magyar Gárda szellemiségére, a lezajlott és tervezett akcióira, gyakorlatilag az egész szervezetre" - áll az önkormányzat kedden közzétett közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepelj csillogva!

Rejtélyes kis fekete, sejtelmes csillogó vagy titokzatos lila, esetleg ünnepélyes piros? A… Tovább olvasom