Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csepeli kettős gyilkosság - MSZP: felháborító Németh Szilárd

Az MSZP csepeli szervezete elítéli a fideszes Németh Szilárd "őrült, kegyeletsértő kampányát", mivel szerintük "felháborító aljasság" a képviselő "ámokfutása", amelyet a 2009 januári kettős gyilkosság ügyében rendez.
A Szentecky János elnökhelyettes által az MSZP csepeli szervezete elnökségének nevében írt szombati közlemény a Németh Szilárd szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A Fidesz országgyűlési és fővárosi képviselője szerint azzal, hogy a csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül, 14 hónap után kezdődhet az elejéről a nyomozás.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött, hogy miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőt, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében. Az is kérdés, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt tervezett feljelentését legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel. Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat", és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Az MSZP csepeli szervezete - egyetértve a kerületi önkormányzat vezetőivel - elítéli mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni - írta Szentecky János. Németh Szilárd bebizonyította, hogy a csepelieket megrázó tragédiát, Takács József és Papp László halálát politikai haszonszerzésre használja fel - tette hozzá. A hatóságokat megelőzve Németh Szilárdról - aki ellen más ügyben az ügyészség már eljárást indított - csepeliek mondtak ítéletet, amikor felháborító aljasságnak nevezték kegyeletsértő ámokfutását - áll a szocialista politikus közleményében.

Szentecky János felidézte, hogy a fideszes politikus már pénteken nyilatkozott az ügyben az egyik kereskedelmi tévében, és "Takács Józsefet, meggyilkolt társunkat bábként és balekként emlegette a televízió nyilvánossága előtt".

Az MSZP-s politikus emlékeztet arra, hogy az önkormányzat vezetői a www.csepel.hu honlapon megjelent nyilatkozatukban már pénteken jelezték: "kegyeletsértő politikai ámokfutás", amit Németh Szilárd "egykor jobb és normális napokat is látott" fideszes képviselő művel.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2010. március 28. 09:17
    „Nyírják egymást a komcsik. Kun Béla Nagy Imre és társai előző példák !”
  • 1. CsabaKiraly 2010. március 28. 05:07
    „Teljesen igaza van Nemeth-nek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötös lottó: ezekkel a számokkal nyerhet akár 1,3 milliárdot

Kihúzták az ötös lottó 12. heti nyerőszámait. Kíváncsi, hányat talált el? Elő a szelvénnyel, nézze… Tovább olvasom