Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Cserbenhagyásos gázolással gyanúsítanak egy siófoki rendőrt

Egy rendőré volt az a jármű, amellyel a gyanú szerint elgázoltak egy 52 éves férfit a Somogy megyei Tabon. A balesetkor az egyenruhás nem volt szolgálatban. Megállás és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.
A 52 éves helyi férfi holttestét gyalogosok találták meg szombat hajnalban, a helyszíni nyomok alapján egy autó ütötte el hátulról. A nyomokból kiindulva a rendőrök azonosították és megtalálták azt az autót, amely elütötte a férfit. Kiderült: a kocsi egy siófoki rendőré.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársát a Kaposvári Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt. A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője azonnali hatállyal felmentette szolgálati beosztásból a rendőrt. Az ügyben a Kaposvári Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. március 01. 13:59
  „Ismertél csendőrt?
  Nem az a lényeg hogy rendőr volt, hanem hogy ott hagyta a szerencsétlent akinek talán az életét még meg lehetett volna menteni. De mivel rendőr ezért a büntetését duplázni kellene, mert rendőr meg pláne nem tehet ilyet. Lehet hogy nem látta a fószert, megeshet, de aki cserben hagyja a bajba jutottat az a leggusztustalanabb állat. Pláne hogy a bajt ő okozta. Egyébként csak a kocsi van meg, azt még nem tudni hogy ki ült benne.”
 • 3. Mathiasking 2009. március 01. 13:54
  „Tiszta erkölcsi értékkel bíró, becsületes közrendet védő szolga botlása! Hol van az etika ebben a bunkó rendőrben? Vállalni a tettünkért a felelősséget? Hitvány egy egyenruhás az biztos, de vannak még ilyen erkölcsi adottságú testületi tagok azért még bőven, csak nehezen szűrhetők ki! Tisztesség és etika! Jó lenne ha volna etikai kódexe a rendvédelmi szerv testületének! A csendőröknek volt!”
 • 2. varadipal 2009. február 28. 20:30
  „Ahogy cigánybűnözés nincs, úgy rendőr elkövető sincs./ kettős mérce!!!/
  Csak elkövető. Érdekes, ha vllamoskalauz vagy kéménysepró, esetleg egyetemi docens lett volna, akkor nem írják meg ilyen hangsúlyosan a foglalkozását.
  Ha sáros, bünhődjön. Ha nem, mentsék fel, de ne hangoljanak a rendőr/ség/ ellen. Eleget szívnak enélkül is, nem beszélve arról, hogy a mocsokért, amit vállaltak, még "túl is vannak fizetve.". A sajtó szenzációs fogalmazása felér a prejudikációval.”
 • 1. achilleus 2009. február 28. 19:23
  „Rájuk jár a rúd?
  2009-02-28 18:19
  Fegyelmit kapnak a siófoki rendőri vezetők az enyingi banda miatt?

  Fegyelmire számíthatnak a siófoki rendőri vezetők az enyingi banda siófoki vonulása miatt - állítja a Somogy Megyei Online. A hírportál szerint az országos rendőrfőkapitány által elrendelt belső vizsgálat több szakmai mulasztást is megállapított: nem pontosították a felvonulás célját, törvényességét, és a résztvevők közül csak néhányat azonosítottak. Tavaly nyáron mintegy 200 fős, romákból álló társaság vonult végig a Petőfi sétányon. A felvonulást a korzó biztonsági kamerái rögzítették. A veszprémi Cozma-gyilkosság után derült ki, hogy az elkövetők feltehetően ugyanebből az enyingi körből kerültek ki. Draskovics Tibor rendészeti miniszter ekkor utasította Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy rendeljen el vizsgálatot, mulasztott-e a rendőrség a siófoki vonuláskor. (hírTV)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kutya lehetett az indíték a pécsi gránátos ügyben?

Egy kutya miatt támadhatták meg azt a roma családot, amelynek házába kézigránátot dobtak tavaly… Tovább olvasom