Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Cserepet és fóliát gyűjt a tornádó sújtotta Ipolytarnóc

Ipolytarnóc - Egyre több felajánlás érkezik a tornádó sújtotta Ipolytarnóc lakóházainak helyreállítására, ugyanakkor további tetőfedő anyagokra, cseréplécekre, tetőgerendákra és fóliákra is szükségük lenne a helyreállításhoz.
Vasárnap délután egy kisebb tornádó pusztított a Nógrád megyei településen, megrongálva húsz lakóház tetőfedését. A forgószél a használaton kívüli iskolában és az óvoda épületében is kár tett, leszakított egy húsz kilovoltos távvezetéket, egy lakóháznak pedig a homlokfalát döntötte ki. A károk helyreállítása azért is jelent nagy feladatot, mert a falut többnyire idősek és szociális segélyen élők lakják, és lakásbiztosítással is csak kevesen rendelkeznek - közölte Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere.

A vasárnapi szélvihart követően a katasztrófavédelmi szakemberek mindössze egyetlen fedél nélkül maradt lakóházat tudtak fóliával leborítani. Másfél hónapja ugyanis éppen Ipolytarnócon volt akkora jégverés, hogy minden negyedik házon javítani kellett a tetőt, s több tucatnyit újra kellett fedni.

Az előző vihar után a település önkormányzata, illetve a katasztrófavédelem az összes fóliát felhasználta. Az eső elleni védelemként fóliára, valamint tetőfedő anyagokra így továbbra is szükség lenne a vihar sújtotta településen - tette hozzá a polgármester.

Hétfő óta a környező települések vállalkozói, valamint Somoskőújfalu önkormányzata segítették Ipolytarnócot használt cserepekkel, a törmelékek elszállításában pedig az öslábnyomos terület kezelője, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága is bekapcsolódott .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma tárgyalnak a patikákról

A pénzügyi és az egészségügyi tárca kedden tárgyal a gyógyszertárak romló pénzügyi helyzetéről és az… Tovább olvasom