Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Csillagos báli illatok

Farsangidőn az illatok különösen fontosak, egyáltalán nem mindegy, hogy a bálba készülő hölgy milyen parfümbe „öltözik". Az érzi igazán jól magát „illatbőrében", az hódít, aki a trendek mellett számításba veszi a csillagjegyét is.
A csábítás illatfelhőjébe burkolózó nők nagyobb sikerre, jobb szórakozásra számíthatnak, ha tudják, milyen parfüm, milyen kölni illik hozzájuk. Az úgynevezett vizes jegyekben – Rák, Skorpió, Halak idejében – született hölgyek finom, érzékeny egyéniségéhez a könnyedebb illatok illenek. S vannak ilyen, fehér virágokból, egzotikus fűszerekből és gyümölcsökből mixelt parfümök, amik kellemesen körbefogó illattal ajánlják viselőiket a partnerek figyelmébe, nem tolakodón, de sokat sejtetve.

Nem úgy a tüzes jegyűek parfümjei – Kos, Oroszlán, Nyilas –, akiknek uralkodni vágyó természetét, dominanciáját, szenvedélyességét erőteljesen kifejezi kölnijük is. Hozzájuk a töményebb, fűszeresebb, érzékibb illatok passzolnak. Olyanok, amikben együtt van benne az ősi keleti, s a modern nyugati illatkultúra varázsa, szexisége és eleganciája. A tömény, erős karakterű parfümök túl bódító hatását azonban ajánlatos figyelembe venni – a kevesebb több lehet.

Az ugyancsak dinamikus személyiségű levegő jegyűek – Ikrek, Mérleg, Vízöntő – másfajta kölnikkel barátkozzanak. Az ő önállóságukat, eleganciájukat, nőiességüket, vidám természetüket a vadvirágok és gyümölcsök keverékéből készített légies illatok fejezik ki, teszik hívogatóvá. A föld jegyűek – Bika, Szűz, Bak – egyéniségének „parfümtükre" viszont a nehezebb, kevésbé játékos, mondhatni a klasszikus illatkompozíció. E konzervatívabb természetű hölgyek kölnijében a kesernyés, fanyar fa- és gyökéraromák keverednek az egzotikus virágokéval, s közösen teszik sok értéket sejtetővé azt, aki „viseli". – A választék minden csillagjegy szülötteinek bőséges, a választáskor azonban nem árt gondolni a partner ízlésére is. A kísérletezgető szingliknek is javára lehet, ha nemcsak a saját ízlésükre vannak tekintettel, de disztingválnak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kropfné Knipp Mária

Tovább olvasom