Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Csillogó függelékek

A különlegességek kevelői biztosan azonnal nekilátnak a fémgyapotból formált, csillogó gyöngyökkel díszített fantáziadús díszek elkészítésének.

Hozzávalók:

0,3 mm átmérőjű rézdrót, 1, 5 mm átmérőjű, aranyszínű sodrott drót, 2.5 mm átmérőjű sárga, vörösarany és okkersárga gyöngyök, durva fémforgács, szürke karton, régi olló, általános ragasztó.

Elkészítése:    

Rajzoljuk fel a szürke kartonpapírra a figurákat, amelyeket szeretnénk megformálni (csillag, fenyő, üstökös, szív, stb.), majd vágjuk ki a motívumokat. Vágjunk le kb. 10 cm hosszú darabot a fémforgácsból, majd ezt a csíkot vágjuk 2 cm-es darabokra. A kartonból kivágott motívumot teljesen borítsuk be, vegyük körbe a fémforgács-darabokkal. 

Vágjunk le kb. 70 cm-es darabokat a rézdrótból. A színeket váltogatva fűzzünk fel kb. 25 gyöngyöt egy-egy drótra, majd egymástól kb. 1-2 cm távolságban a drót megcsavarásával rögzítsük a gyöngyöket. Tekerjünk 2-3 gyöngyözött drótot minden fémforgáccsal körbevett figura köré, a drótok végét pedig szúrjuk a forgácsba.

A figurák felső részén az olló hegyével fúrjunk lyukat az acélforgácsba. Akasztónak vágjunk le egy-egy kb. 15 cm-es darabot a sodrott drótból, hajtsuk félbe, és a drót végét akasszuk a lyukba.      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelésben dolgozóknak ajánlanak munkát

A Rába Futómű Kft. bezárásra ítélt kapuvári üzeméből augusztus óta folyamatosan szállítják el a… Tovább olvasom