Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Csődbe mehetnek a sportszövetségek is

Az állami támogatások jogtalan igénybevételének kívánja elejét venni a sporttörvény módosítása, egyebek mellett úgy, hogy a csődtörvény hatályát kiterjeszti a sportszövetségekre is.
A sportegyesületre eddig is vonatkozott a csődtörvény (amely a felszámolást is szabályozza), a javaslat új elemként vezeti be azt, hogy egyesületet addig nem lehet törölni - a felszámolás végén - a bírósági nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számolt el a minisztériummal.

A javaslat kiterjeszti a csődtörvény hatályát a sportszövetségekre is. (A sportszövetségek országos sportági és szabadidősport szövetségek, valamint fogyatékosok sportszövetségei, továbbá diák- és főiskolai-egyetemi sport sportszövetségek lehetnek.) A sportszövetségekre is igaz az, amit az egyesületekre is megszab a javaslat: addig nem lehet törölni azokat - a felszámolás végén - a bírósági nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számoltak el a minisztériummal.

A törvényjavaslat az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapján olvasható.

A sporttörvény eddig is tartalmazta azt a szabályt, amely szerint a sportesemény televíziós, rádiós, valamint egyéb elektronikus-digitális technikákkal (például internet) történő közvetítésének engedélyezése vagyoni értékű jogot képez. A módosítás a közvetítés mellett vagyoni értékű jognak minősíti a rögzítést, és annak kereskedelmi célú hasznosításának az engedélyezését is. Amennyiben a közvetítés, rögzítés jogát a sportszövetség elvonja, akkor azért "a piaci értékével arányos ellenértéket kell fizetnie".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túró Rudi gyár épül Kínában

Január közepén indítja útjára az EU-Milk Technologies cég azokat a gépsorokat, amelyekkel a hazai… Tovább olvasom