Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csökkent a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom júniusban 1,9 százalékkal, az első félévben pedig 2,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől - derül ki a KSH hétfőn nyilvánosságra hozott jelentéséből
Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben júniusban a forgalom meghaladta az 535 milliárd forintot, míg az év első hat hónapjában 2.890 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

Az első félévben a vásárlások több mint felét az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes boltokban, csaknem ötödét a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag, tizedét pedig a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk-kiskereskedelmi üzletekben bonyolították le.

Az eladások túlnyomó többségét realizáló vegyes termékkörű üzletek, a hiper-, szupermarketek, vegyesboltok forgalma 1,6 százalékkal mérséklődött, ezzel szemben az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásai 0,2 százalékkal növekedtek júniusban.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az első hat hónapban 2,8 százalékkal, júniusban 2,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat gyorsbecslése szerint a kiskereskedelmi forgalom 2008 júniusában az Európai Unió 27 tagállamában átlagosan 1,1 százalékkal, az eurózóna országaiban 3,1 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjának szintjéhez képest.

A tagállamok közül kiugróan, 23,3 százalékkal növekedett a kiskereskedelmi forgalom Romániában, viszont a legnagyobb mértékű, 8,3 százalékos visszaesést Lettországban, 7,7 százalékosat Spanyolországban és 7,2 százalékosat Észtországban figyelték meg.

Olvasóink írták

  • 1. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 26. 08:42
    „Ezek a szamok realertekben, darabszamban, nominalis ertekben, vagy miben ertendok? Ebbol SEMMIRE nem lehet kovetkeztetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélmalomharc a parlagfű ellen

Országszerte nagyon magas a parlagfűpollen koncentrációja, a civilek ezért állami intézkedéseket… Tovább olvasom