Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csontok a szigetvári temető sírjai között

A tisztiorvosi szolgálat vizsgálja a szigetvári temetőben talált csontok ügyét. Az ÁNTSZ szakemberei csütörtök délután szemlét tartanak a helyszínen.
Megnézik, hogy ott vannak-e még a maradványok, és ha igen, akkor azok emberi eredetűek-e. Közben a temető üzemeltetője szintén csütörtökön feljelentést tett, de a rendőrségre még nem érkezett meg az erről szóló dokumentum.

Az ügyben érintett temető Szigetvár turbéki városrészében található. Múlt héten egy férfi vette észre, hogy csontok vannak a sírok között. Arra gyanakodott, hogy azok emberi maradványok. Az üzemeltető és az önkormányzat erről semmit sem tudott. A polgármester a város jegyzőjével együtt kedden járt a helyszínen.

Szigetvár polgármestere a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy mélyen megdöbbentette az eset. Paizs József szerint "ártó kezek szándékos módon szórtak ki oda csontokat. Konkurenciaharc van, valaki így akart ártani a temetést végző cégnek." Egyébként az üzemeltető már kedden összegyűjtötte a csontokat - tette hozzá.

Az ÁNTSZ szakemberei ennek ellenére kivizsgálják az ügyet, csütörtökön délután helyszíni szemlét tartanak, megnézik, hogy valóban összegyűjtötték-e a maradványokat. Ha ők is találnak csontokat, megvizsgálják, hogy azok emberi eredetűek-e - mondta a Független Hírügynökségnek Király Roland, az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézetének megbízott tiszti főorvosa. Kollégái a helyszínen tapasztaltakról jegyzőkönyvet vesznek fel. Ha a csontokat mégsem gyűjtötték össze, az üzemeltető pénzbírságra számíthat - tette hozzá.

Közben a polgármester javaslatára az üzemeltető feljelentést tett a rendőrségen, de az erről szóló dokumentáció még nem érkezett meg oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megtévesztő lakáshitel-szerződések

A lakáshitel-szerződések megkötése után a bankok egy része egyoldalúan és a fogyasztók számára… Tovább olvasom