Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Csúcson a hétköznapi rádióhallgatás

A nyár utolsó hónapjában a júliusi hónaphoz képest kis mértékben, de növekedett a hazai lakosság körében a rádióhallgatásra szánt idő mennyisége.
2010. augusztusában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 89,5%-a, azaz 7 619 000 fő hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 20 perc volt, amely 20 perccel több az előző hónaphoz képest.

Legmagasabb hallgatottság a reggeli, délelőtti időszakban - 6 órától 10 óráig – volt jellemző, mely az összrádióhallgatási idő több, mint harminc százalékát (31,5%) tette ki. A rádióhallgatás a csúcsot egy átlagos napra vonatkozóan ebben a hónapban is 9 órakor érte el, amikor is a 15 évesnél idősebb lakosság majdnem egyharmada (31,4%) kapcsolódott be a különböző reggeli műsorokba.

A korábbi hónapokhoz képest augusztusban a hétköznapi rádióhallgatás volt jelentős mértékű, az átlaghétköznapra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebb hazai lakosság körében 74,5%-os volt, ami az idei évben a legmagasabb értéket jelenti. Ezen belül is kiemelkedő volt a reggeli műsorok hallgatottsága: a 6-10-ig terjedő idősáv hallgatottsága augusztusban már visszatért a nyarat megelőző magasabb hallgatottsági szintre.

Egy augusztusi átlag hétköznapon a rádiózásra szánt idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 26 perc volt.

A hétvégi rádióhallgatás - nyilvánvalóan a nyári időszak miatt – valamivel kisebb mértékű volt a megelőző hónapokhoz képest, ám az átlag hétvégi napra vonatkozó elérés a 15 évnél idősebbek körében még így is 61,7%-ot tett ki.

Olvasóink írták

 • 3. allegro 2010. szeptember 21. 13:22
  „A tévére már nem jut idő, nem is hiányzik az egész napi monitornézés után vagy előtt még további villódzás, tehát marad a rádió, amellett lehet tenni-venni a dolgainkat, mégis ellát azzal, amire szükségünk van. Hétvégén pedig még többet rádiózom.”
 • 2. achilleus 2010. szeptember 21. 11:05
  „Én a Bartókon kívül lényegében véve mást nem hallgatok. Régebben (5-6 éve) még át-átrándultam a Kossuth esti hírműsoraira, de miután 1/2 6-ra tették át az esti krónika kezdését, nem szakítom meg a hatig tartó délutáni Bartók-programot.”
 • 1. Gazficko 2010. szeptember 20. 19:14
  „Én a rádiópluszt hallgatom neten keresztül

  Szép napon”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolta az egri polgármester a helyi MSZP vádjait

Cáfolta Eger polgármestere az MSZP helyi szervezetének azon vádját, amely szerint a város kasszáját… Tovább olvasom