Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Csúszik a vizitdíj?

Lapinformációk szerint január elseje helyett csak április elsejétől vezetnék be a vizitdíjat. A kormány évente 30 milliárd forintot remél a vizitdíj bevezetésétől.
Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke elmondta: adminisztrációs nehézségek miatt valóban csúszhat a bevezetés időpontja, de döntés még nincs.

A szakpolitikus közölte: a vizitdíj bevezetésének az időpontja attól függ, hogy az elfogadható technika, a szociális mentességek igazolása mikor hajtható úgy végre, hogy ez senkinek semmilyen kényelmetlenséget, fennakadást ne okozzon. Ha február elseje az időpont, akkor február elseje, ha március elseje, március elseje, mondta, majd így folytatta: meggyőződésem, hogy lehet találni megfelelő megoldásokat. Kiderült ugyanis, hogy az önkormányzati szféra felkészülése egy kicsit nehezebben megy, de bízom benne, hogy meglesznek a megfelelő megoldások.

Az egészségügyi bizottság egyébként azt javasolja, hogy szélesítsék ki a mentességet élvezők körét azzal, hogy 14 éves kor alatt ne kelljen vizitdíjat fizetni.

Aki kedvezményre jogosult, annak nem 300, hanem csak 100 forintot kell majd fizetni, amikor felkeresi orvosát. A 3 millió kedvezményre jogosító igazolvány kiadása az önkormányzatok feladata.

A kormány évente 30 milliárd forintot remél a vizitdíj bevezetésétől.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom