Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Dávid: nem került az MDF kampányába baloldali eredetű pénz

Nem kevés köze volt az MDF választási szerepléséhez Leisztinger Tamás MSZP-közeli milliárdos üzleti köreinek, valamint a baloldali Schmuck Andornak - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz. Nem került az MDF kampányába baloldali eredetű pénz - reagált a cikkre Dávid Ibolya az InfoRádióban.
Nem kevés köze volt az MDF választási szerepléséhez Leisztinger Tamás MSZP-közeli milliárdos üzleti köreinek, valamint a baloldali Schmuck Andornak - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz. Az interneten főbb elemeiben már ismertetett cikk szerint a demokrata fórum országos listáján Rózsa István, Szabó Katalin és Gosztonyi János is kötődik Leisztingerhez, így az MSZP-hez, s mindannyian az MDF-fel együttműködő Tisztelet Társasága tagjai.

Semmi titokzatos nincs a Tisztelet Társasága (TT) körül - mondta a Magyar Hírlapnak Horváth Éva, a szervezet szóvivője, hozzátéve: négy évvel ezelőtti megalakulásuk óta minden eseményük sajtónyilvános. Az újság szerint viszont sem az interneten, sem a tudakozóban nem található a szervezet. A sajtófelelős közölte: egyetlen, a Heti Válaszban megjelent cikkel kapcsolatos kérdésre sem válaszol. Hozzátette: írásban kell elküldeni a kérdéseket, amelyekre a csütörtöki elnökségi ülés után reagálnak csak. Azt viszont elmondta, hogy a TT a négy parlamenti párt bármelyikével együttműködési megállapodást kötött volna, amelyik beveszi programjába az időseket érintő három pontjukat. Az MDF volt erre nyitott, ezért kerültek delegáltjaik az MDF listájára.

A lap megtudta azt is, hogy a TT elnöksége döntött arról, ki kerülhet fel az MDF országos listájára, így kapott befutó helyet Vas János, Rózsa István és Szabó Katalin is. Jagarics Ferenc alelnök és Gosztonyi János hátrébb, a 13., 14. helyre sorolódott. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője elmondta: a megállapodás értelmében a jelölés joga a TT-t illette, az MDF pedig egyik jelölt esetében sem élt vétójogával.

Herényi egyébként a Magyar Hírlaptól értesült a három listás jelölttel kapcsolatban megfogalmazott vádakról, és arra a kérdésére, hogy az új információk fényében változhat-e a párt országos listája, azt válaszolta: szó nincs róla. A jelölteket személyesen is ismeri, kimondottan jó véleménnyel van szakmai felkészültségükről.

Nem került az MDF kampányába baloldali eredetű pénz - reagált a cikkre Dávid Ibolya az InfoRádióban. Párttársaihoz hasonlóan az MDF elnöke is azt mondta: a TT által delegált jelöltek szakmai életrajzát ismerik, arról nincs tudomásuk, kikhez állnak közel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom