Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Debrecenben is olcsóbban utazhatnak a kisgyerekesek

Debrecenben szeptember 1-jétől használható, de már péntektől megvásárolható a városi tömegközlekedésben használható kisgyermekes bérlet. A kisgyermekes bérlet bevezetéséről nyár közepén döntött az önkormányzat. Budapesten a BKV-nál már keddtől kapható a szintén szeptember 1-jével használható kisgyermekes bérlet.
A Debreceni Közlekedési Vállalat tájékoztatása szerint péntektől megvásárolható a szeptember 1-jétől a városi tömegközlekedésben újdonságként bevezetett kisgyermekes bérlet. A kisgyermekes kombinált bérlet 3080 forinttal kerül kevesebbe, mint a felnőtt.

A gyermekgondozási segélyben, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülő, debreceni lakosok használhatják. A kisgyermekes bérletigazolvány kiadásához személyazonosság és lakcím igazolására alkalmas irat, fénykép és a GYES, vagy GYET kifizetéséről kapott eredeti igazolás, vagy a megállapító határozat felmutatása szükséges. Utóbbiak nem lehetnek 6 hónapnál régebbiek. Az autóbuszra 2240, villamosra és trolira 1470, kombináltan 3270 forint a bérlet ára.

Kovács Attila, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. főmunkatársa elmondta, hogy az önkormányzat nyár közepén döntött az új bérletfajta bevezetéséről. Az eltelt időszakban az új szelvényeket gyártották le és felkészültek a tájékoztatásra, illetve árusításra. A szelvények péntektől vásárolhatók és hétfőtől érvényesek. Debrecenben ugyanis a következő havi bérleteket előző hónap 28-ától kezdik árusítani.

Mint a sajtó erről korábban beszámolt, a kisgyermekes bérletet a fővárosban is bevezetik hétfőtől. A szelvényeket már keddtől meg lehet venni. A fővárosban ez a bérlet 3250 forintba kerül, és azok a budapestiek vásárolhatják meg, akik gyermekgondozási segélyre vagy gyermeknevelési támogatásra jogosultak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévkezdés: 300-350 ezer könyv érkezhet késve az iskolákba

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben mindössze a tankönyvek 2-3 százaléka, összesen körülbelül… Tovább olvasom