Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Demonstráció a Fidesz kirúgásai ellen

Néma demonstráción mintegy háromszázan fejezték ki szolidaritásukat szombat este a hortobágyi Kilenclyukú-híd lábánál a két helyi állami cég, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., illetve a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. menesztett vezetői mellett.
A Hortobágy jövőjéért is aggódó résztvevők előbb elénekelték a Himnuszt, majd - csakúgy, mint a jószágok ki- és behajtási ünnepén - pásztortüzeket gyújtottak a híd mellett. A demonstráció végén, amikor Vincze Andrásné, Hortobágy független polgármestere megköszönte a helyieknek és egy-két közeli település lakóinak a részvételt, egymás után kiabálták be településeik nevét a demonstrálók. Kiderült: Hortobágy mellett Debrecenből, Balmazújvárosból, Tiszacsegéről, Egyekről, Hajdúböszörményből, Budapestről, Hajdúnánásról és Polgárról is érkeztek demonstrálók, hogy szolidaritásukról biztosítsák "a Hortobágyért sokat tett, közmegbecsülésnek örvendő" volt cégvezetőket.

A demonstráció után sokan a helyszínen maradtak, a késő estébe nyúlóan pásztor- és halász nótákat énekeltek a Hortobágy folyó partján. Az ügy előzménye, hogy október 6-án indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltották Gencsi Zoltánt, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját és Puskás Nándort, a Hortobágyi Halászati Zrt. vezérigazgatóját. A Génmegőrző Kft.-nél az átadás-átvétel során az átvevők - sajtónyilatkozataik szerint - 100 milliós károkozást tártak fel, amit az érintettek cáfolnak. Mindkét fél jogi eljárást helyezett kilátásba, de eddig - az MTI információi szerint - még egyik oldalról sem került sor.

Olvasóink írták

 • 4. DMagóg 2010. október 18. 11:02
  „A Búbos Bankák megállapították, de talán a Búbos Banka Bíróság is megerősíthetné, mert addig csak egy megállapítás, olyan mint a kolontári Minden a legnagyobb rendben!”
 • 3. szilléri 2010. október 17. 14:48
  „A római jog alap tétele a másik fél meghallgatása:
  ,,Az eddigi, mintegy három évre visszatekintő vizsgálat során olyan szabálytalan integrátori szerződéseket találtak, amelyeket a cég aláírási joggal rendelkező vezetői saját magukkal, illetve családtagjaikkal, baráti cégekkel kötöttek, s ilyen címen 206 millió 900 ezer forintot fizettek ki - ismertette a részleteket Orosz János. Hozzátette: miután a kedvezményezettek az összeg jelentős részét költségként visszajuttatták a kft.-nek, a céget tényelegesen mintegy 100 millió forint kár érte."
  ,,Az MNV igazgatósága Puskás Nándor munkaviszonyának megszüntetésekor a cég igazgatóságát is menesztette. Az igazgatóság elnöke Forgács Barna, a Hajdú-Bihar megyei Agrárkamara elnöke, a Magyar Agrárkamara közelmúltban lemondott elnöke volt. Mindkét cégnél új felügyelő bizottságot választottak. Ezzel a lépéssel a Génmegőrző Kft.-nél mások mellett megszűnt Persányi Miklós volt környezetvédelmi miniszter felügyelőbizottsági tagsága."

  A manapság divatos ,,angolszász" jog precedens értékű : Gyurcsányi megúszta a KNDH-t !”
 • 2. deszkás 2010. október 17. 14:26
  „Van még cimbi akinek nincs vezető beosztása? VÖRCSI! Belepancsoltál, a félelem jele.”
 • 1. Vörcsi 2010. október 17. 07:33
  „Apa! Kezdődik, kezdődik, kezdődik.......!
  Vajon, még a türelem, vagy már a félelem jele a "néma" tüntetés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázolt egy teherautó Ácson

Féktávolságon belül kanyarodott teherautó elé egy kerékpáros szombaton Ács belterületén, a 67 éves… Tovább olvasom