Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Demonstráció az egyszülős családok megsegítéséért

A különélő szülők és gyermekeik érdekvédelme és érdekképviselete a célja a FIGYELJ RÁNK! - egyesület vasárnapi csendes demonstrációjának a Városligetben. A szervezők délután 5 óráig várják az érdeklődőket, akik aláírhatják a törvénymódosító javaslatuk támogatásáról szóló ívet.
A legfontosabb problémák: a válás utáni hercehurcák, a családok jogviszonyának lassú bírósági ügyintézése, a tartásdíjak behajthatatlansága és a láthatás kérdése - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek a demosntrációt szervező FIGYELJ RÁNK! - Egyesület elnöke. Major Éva hozzátette: sokszor előfordul, hogy a szülők a megbeszélt időben nem látogatják meg különélő gyermeküket, vagy ha mégis, akkor bántják őket.

Az egyesület alapjaiban szeretné megrengetni a gyermekvédelmi törvényeket, ezért egy gyermektartásdíj ügynökséget szeretnének létrehozatni, amellyel segítséget nyújthatnának az egyszülős családoknak.

Az szervezet törvénymódosító javaslatot nyújtott be az igazságügyi tárcához, ennek részleteit most dolgozzák ki. A probléma nagyságát jelzi, hogy a magyar családok 12 százalékánál a szülők egyedül nevelik gyermekeiket - tette hozzá Major Éva.

A városligeti rendezvény délután 5 óráig tart. Az érdeklődőket a Zichy utca és az Olof Palme sétány kereszteződésében lévő Rudolf szobornál várják a szervezők.

Olvasóink írták

 • 6. schipperke 2008. május 26. 11:45
  „5. Elsőre nekem is szinte ugyanez ugrott be. De jobban végiggon-
  dolva, a szülök esetleges hibáinak "megbüntetése" helyett mégis-csak sokkal fontosabb, hogy a nehéz helyzetbe jutott gyermekek
  sorsának előremozdításában történjenek lépések...”
 • 5. Goldmund 2008. május 26. 11:11
  „Miért kéne a külön élő szülőnek az előírt tartádíjnál többet fizetnie? Honnan tudja, hogy volt házastársa azt egyáltalán a gyerekre fogja költeni?
  Inkább arra kéne törekedni, hogy ahol már van gyerek, próbáljanak a szülők együttmaradni, nem azonnal elválni, ha valami bajuk van egymással.
  Ja, és persze a házasságkötésnél sem ártana meggondoltabbnak lenni. Akkor ez a probléma eleve kevesebb embert érintene.”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. május 26. 10:23
  „"Az egyesület alapjaiban szeretné megrengetni a gyermekvédelmi törvényeket, ezért egy gyermektartásdíj ügynökséget szeretnének létrehozatni, amellyel segítséget nyújthatnának az egyszülős családoknak."

  Egy törvény annyit ér, amennyit betartanak belo"le. Ma nálunk ez minden téren nulla. Persze, hogy tenni kell érte, de ne legyünk naivak: semmivel sem lesz jobb a helyzet.”
 • 3. Gábor 2008. május 26. 06:52
  „Kedves 1-ke !

  Egy édesapa vagyok, akinek a nettó fiz. 76000 ft. ,ebből a feleségem 2 közös gyermekünk után 40 százalékát 30400 ft-ot kap. Ha kiszámoljuk marad havi 45600 ft-om, abból probálom az 1 szobás lakásomat fenntartani, valmint megélni. Adjon legyen szives tanácsot, hogy miből probáljak még gyermekeim részére plusszt biztositani ?”
 • 2. patron 2008. május 26. 00:06
  „Micsoda primitív a Magyar...”
 • 1. naca 2008. május 25. 18:53
  „Éppen ideje lenne odafigyelni erre a cseppet sem kicsi problémára. Ha a különváltan élő szülő nem fizet tartásdíjat, vagy a másik akadályozza a láthatást, elvileg van jogi lehetőség. Elvileg. De mi van abban az esetben, ha a a különélő szülő kifizeti az előírt tartás, de egy fillérrel sem ad több támogatást és nem is kíváncsi a gyerekre. Erre még elvi megoldás sincs, mert a törvény értelmében nem kötelezhető "többlet" támogatásra és ha nem kíván élni a láthatás lehetőségével, hát annyi. Mikor értik már meg az emberek, hogy ezzel nem a volt társat büntetik, hanem a gyermeket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a pécsi vasútállomás utascsarnokának egy részét

Május 24-én, szombat reggel hét órától lezárták a pécsi vasútállomás utascsarnokának egy részét. Egy… Tovább olvasom