Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Demszky Gábor is megpályáztatná a színházigazgatókat

A főpolgármester sem ért egyet a főváros kulturális bizottságának döntésével, amellyel három budapesti színház igazgatójának kinevezését pályáztatás nélkül hosszabbították meg.
Demszky Gábor a Madách Színház, az Új Színház és a Mikroszkóp Színpad ügyét várhatóan a december 20-i közgyűlés elé viszi.

A főpolgármesternek semmilyen kifogása sincs a jelenlegi vezetőkkel szemben, ám minden pályázónak egyenlő esélyt kell biztosítani - mondta a Független Hírügynökségnek Czuk Dorottya, a Városháza sajtófőnöke. Korábban Horváth Csaba kulturális főpolgármester-helyettes arra kérte Demszky Gábort, hogy függessze fel a fővárosi önkormányzat kulturális bizottságának döntését, amellyel automatikusan meghosszabbították a három budapesti színház igazgatóinak kinevezését.

Szirtes Tamást a Madách, Márta Istvánt az Új Színház vezetésére további négy, míg Sas Józsefet a Mikroszkóp Színpad élére újabb három évre nevezték ki. Intézményi színházak esetében pályáztatni kell, de ha egy teátrum gazdasági társaságként, például kht-ként működik, akkor nem kötelező a pályázat kiírása, a mandátumok automatikusan meghosszabbodhatnak.

Olvasóink írták

  • 2. nokia_telo 2007. december 09. 16:37
    „Istenem, de nagy az állat kertje....”
  • 1. Lappland 2007. december 09. 10:56
    „Ez a rakás szerencsétlenség demszkij tud ilyen is lenni?Vagy nem a saját haveri köréből lettek kinevezve az igazgatók?Az utóbbi hónapok hazugságait és hülye döntéseit próbálja kompenzálni.Túl pitiánér ügy ez, az elöbbiekhez képest.A Himnuszgyalázó, nemzetellenes székhelyit Szegedről felcsalhatná Pestre,legalább itt nem rontaná a levegőt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától változik a Volán és a MÁV menetrendje

Egyelőre egyetlen vasútvonal sem szűnik meg, de a Volán- és a vasúti társaságok menetrendje… Tovább olvasom