Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Dietetikusok road-show-ja az egészséges táplálkozásért

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) lakossági fórummal egybekötött road-show-t szervez szeptember 13. és december 12. között az ország hét regionális központjának érintésével a szakma és a lakosság részére.
A rendezvénysorozat célja egyrészt, hogy a dietetikusok gyakorlati tanácsokat kapjanak munkájukhoz, másrészt, hogy az érdeklődök térítésmentesen személyesen is választ kaphassanak táplálkozással kapcsolatos kérdéseikre, bizonytalanságaikra a lakossági fórumon rendelkezésre álló tíz dietetikustól.

A magyar dietetikusok országos szervezetének tagjai, mint táplálkozástudományi szakemberek, hivatásuknak tekintik a szakmán belüliek tájékoztatását a szakmai újdonságokról, valamint a lakosság széleskörű tájékoztatását a helyes táplálkozás alapjairól és a tévhitekről. A road-show szervezését indokolja Magyarország lakosságának egészségügyi helyzete, az a tény, hogy a leggyakoribb halálozási okok megelőzhetők lennének tudatos táplálkozással, az egészséges életmód betartásával. Ehhez egyrészt az egészségügyben dolgozók naprakész felkészülése, másrészt közvetlenül az emberek tájékoztatása szükséges.

A dietetikusoknak és a táplálkozással foglalkozó döntéshozóknak
PROGRAM  16.00-18.00

Előadások

- Az egészséges táplálkozás alapjai - Antal Emese dietetikus, az MDOSZ elnöke
- Az egészséges életmód megvalósítása (Tények és tévhitek) - Lelovics Zsuzsanna és Bozóné Kegyes Réka, dietetikusok

Beszélgetés

- A beszélgetés lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők közvetlenül a legilletékesebbeknek tegyék fel kérdéseiket a hallottakkal kapcsolatban.  
felkészült előadók aktuális, hasznos, gyakorlati tanácsokat adnak a legfrissebb élelmiszeripari trendekről, a törvényekről, jogszabályokról, szakmai módszertani ismeretekről, valamint interaktív kerekasztal keretében lehetőséget teremtenek a vitára és kérdések megtárgyalására.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kiemelt feladatának tekinti a lakosság közvetlen tájékoztatását. Az ingyenes fórumon előadásokat hallhatnak a résztvevők az egészséges táplálkozás alapjairól, valamint az egészséges életmód megvalósításáról, tények és tévhitek tisztázásáról.

A lakossági fórum kiváló lehetőséget teremt az ismeretek átadása mellett a kérdések közvetlen megválaszolására is, táplálkozási tanácsadásra. Nem csak az elhangzottakkal kapcsolatos kérdésekre, de bármilyen, a lakosságot foglalkoztató, egészséges életmóddal, táplálkozással, diétákkal kapcsolatos kérdésekre készséggel válaszolnak a szakemberek. Ez a beszélgetés olyan fórumot kínál mindenki számára, melyen közvetlenül a legilletékesebbektől várhatnak választ az érdeklődők.2006. 10.03. - Csongrád Megyei Pedagógiai és Közművelődési Központ (6726 Szeged, Közép fasor 1/3)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,87 százalékkal emelkedett,… Tovább olvasom