Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Dinnyeháború Medgyesbodzáson - Megfenyegették Karsait?

Elszabadultak az indulatok vasárnap délelőtt a Békés megyei Medgyesbodzáson, ahol Karsai József néhány dinnyetermelővel elállta egy kereskedő telephelyének bejáratát. A képviselőt életveszélyesen megfenyegették.
Karsai József szocialista parlamenti képviselő azt mondta, hogy a telep vezetője életveszélyesen megfenyegette. Karsaiék a telep bejáratát egy traktorral torlaszolták el, amikor biztonsági emberek megkérték a jármű vezetőjét, hogy álljon arrébb, addig, amíg egy szennyvízszippantó autó behajt. Ekkor a telep tulajdonosa egy Jaguárral elállta a traktor útját, és 6-8 dinnyével teli kamion hagyta el a telepet. Az indulatok ezután szabadultak el.

Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy tudnak a fenyegetésről, és egy helyszínen tartózkodó rendőr elmondta a képviselőnek, hogy ilyen esetben feljelentést tehet, akár azonnal is. Ez azonban még nem történt meg.

Nem fenyegette meg Karsai Józsefet - ezt mondta Simonka György, medgyesbodzási dinnyefelvásárló vasárnap kora délelőtt. Simonka György a gazdák céljaival igen, módszereivel azonban nem ért egyet. Karsai József kérésére hétfőn az igazságügyi tárca is vizsgálatot kezd az ügyben.

Olvasóink írták

 • 17. Írástudatlan. 2008. július 21. 14:42
  „Én nekem nem fontos hogy Magyar termesztésű dinnye legyen!Legyen az Görög-Török-stb.termelésű csak legyen ólcsó és finom!Nekem sajnos nem tellika méregdrága Magyar dinnyére.Ezért inkább én is a szupermarketben szoktam vásárólni.Higgyétek el hogy az is nagyon finom!És ami a lényeg hogy kilója:45.-ft!!!!Az hogy lehet hogy aki odaszállít még ennyiért is megéri eladni nekik????Talán a Magyar termelők túl kapzsiak és 300.%-os haszonnal akarják értékesíteni a dinnyéjüket????Én nem tudom hogy mi az igazság de felőllem továbra is kiborigathatják a dinnyéjüket vagy akár rájuk is rohadhat!De ezek láttán csak az a véleményem hogy nagyon jól megy soruk a Magyartermelőknek.Töbszörös milliomosok lehetnek úgy is mondhatnám!Mert ahhelyett hogy kiborigatják a termést inkább adnák a rászorulóknak vagy ne talán egy kicsivel olcsóbban!De hát a Magyr termelő élükön a Szocialista tökkelütöttel inkább csinálják a fesztivált!Igaz az a vén hülye is többszörös milliomos és képes inkább minden lázadónak pénzt adni a kiöntött dinnyéért!De hát így könnyű ez a pénz is tőllünk lett elrabólva!Így könnyű az igazság bajnokát játszani!!!!”
 • 16. egy vélemény 2008. július 20. 19:52
  „Furcsa egy demokráciában, hogy a Délmagyar megvonja a hozzászólások lehetőségét!
  A "Gyurcsány segített az elájult sportolón" című cikkből a Délmagyar eltávolította a hozzászólók írásait! Szégyelljék magukat!
  Ezentúl reklámozni fogom, hogy senki ne vegyen Délmagyart!”
 • 15. minden a régi 2008. július 20. 18:48
  „Már senki nem vizsgálja, hogy Karsai és Zsíros elvtársak hogyan jutottak hozzá a sok millióhoz.”
 • 14. Thak Brother 2008. július 20. 18:31
  „Na...Csak azért, hogy teljes legyen a kép!
  Idén a dinnyeszezon kezdetének elején, mint előző években is mindig, elindult az export (a termelt dinnyék 2/3-a kerül exportálásra), amikoris jó néhány kamionnyi dinnye bizony bizony még éretlen volt. Akkor kerültek a magyar felvásárlók, és rajtuk keresztül a gazdák feketelistára, aminek eredménye az volt, hogy NEM, vagy csakis sokkal alacsonyabb áron vették és veszik azóta is át tőlük.

  Erről miért hallgat tisztel Karsai úr ???
  Talán nem CSAK a multikat kéne okolni!!! Kéne a saját ház tájékán is keresgélni!!!”
 • 13. siralmas 2008. július 20. 18:28
  „Karsainak is jó az MSZP, mert a pártközeli nagy gazdaságok megkaphatják a nagy uniós támogatásokat, a családi gazdaságok meg élnek a saját lábukon ahogy tudnak! Nem kell félteni Karsai és Zsíros Géza elvtársat! Az MSZP-ét sem!”
 • 12. Cc 2008. július 20. 16:04
  „Igad van triatlonos!! Nem véletlenül csinálják ezt a kormány és ellenzéke, összeborulva.”
 • 11. triatlonos 2008. július 20. 15:52
  „Tiszta viszonyok kellenének, de akkor a nepperek nem tudnak a zavarosban halászni! Csak a dán példát tudom felhozni: 20 millió sertés, 1 értékesitő, 1 vevő, másfél évre előre megállapitott árak! Nálunk 3 millió sertés, 4 kellene, és mégis sok! Dániában sok üzletben jártam, de Pick szalámit nem találtam, pedig világhirű!
  A termelői szerveződéseket mindegyik kormány elvben támogatta, de gyakorlatilag akadályozta a kialakulásukat. Az Unióban 19 hektár az egy gazdaságra jutó átlag, és jól élnek belőle. Nálunk 300 hektár alatt állitólag nem gazdaságos, ki érti ezt? Torgyán nem volt egy agrár zseni, de a családi gazdaságokat preferálta, de 2001-től Orbán a nagybirtok kialakulását szorgalmazta, ami azóta felerősödött!”
 • 10. gondolkodó 2008. július 20. 15:44
  „2010-ben Karsai ismét sonkát és piros tojásokat fog osztogatni! Ilyen emberekre van szüksége az mszp-nek. Lopott milliókból lehet mit osztogatni.”
 • 9. zavada66 2008. július 20. 15:30
  „triatlonos 2008.07.20 13:38
  "Termelő és Értékesitő Szövetkezetet lehetett volna létrehozni"

  Valóban valami ilyesmi lenne a megoldás, de valahogy csak nem akar alakulni, sem Torgyánék, sem az utánuk jövők nem tettek ennek érdekében semmit (Az azokat meg előzőek pedig, ami volt, azt is szétverték.) Az Eu-tagság után ennek a szerveződési formának pedig különösen fontos szerepe kellene legyen a hazai termelők védelme érdekében. /Nem a multikat kellene támogatni, az érdekeltségi viszonyokat úgy kellene átalakítani, hogy megérje ezekbe a szervezetekbe belépni, nem szabad vízfejeket a termelőkre ültetni, nem szabad adminisztrációval ellehetetleníteni az ilyen szervezeteket, érdekeltté kell tenni a gazdákat, hogy belépjenek, adjanak ezek a szervezetek hosszútávon biztonságot, nem ártana a szervezésükhöz szükséges alaptőkét biztosítani stb../”
 • 8. BBBBBBE. 2008. július 20. 14:53
  „Igaza van a dinnyéseknek itt most nem a Karsairól van szó emberek!Hanem arról ,hogy a kereskedelmi üzlet láncok tönkre teszik a kistermelőt legyen az dinnye , vagy állat tartás ,vagy kisvállakkozás .Igaza van az előttem szólónak ,hogy a Franciák ezt nem engedik de ott le is van korlátozva mennyi lehet a multi és, hogy melette még a Francia vállalkozások is megtudjanak élni és nem a postást várni a munkanélküli segéllyel minden hónapban amit a munkavállaló vagy a kisvállalkozás termel kimint itt Magyarországon már bocs , de ehhez nem sok ész kell!! És mi lessz a sok tönkre ment vállalkozással??? Mert azért a Magyar ember nagyon dolgos és ezt kellene figyelembe venni!!!Mát bizonyos %-a.”
 • 7. klj_54 2008. július 20. 14:15
  „Emberek, kapitalizmus van!
  Kollégám kamionját pár éve felgyújtották a francia parasztok, védendő érdekeiket!
  Minden nemzet úgy védekezik ahogy tud.”
 • 6. triatlonos 2008. július 20. 13:38
  „Karsai a Dél-Békés kiskirálya, aki azzal a néhány száz millióval, amit az utóbbi években kapott, könnyen pattog. Abból a pénzből csodálatos Termelő és Értékesitő Szövetkezetet lehetett volna létrehozni hűtőházzal és csomagolás technikával. Ha annyira akarta volna, akkor már csak egy cég vásárolna fel, és adna el dinnyét Békésben! A búzaégetés óta mindig fenntartással figyelem a cselekedeteit, de az tény, hogy nem "kispályás" fickó!”
 • 5. András99 2008. július 20. 12:52
  „Ez a szabad verseny megcsúfolása, és egyébként is mi az hogy eltorlaszolják egy ember telephelyének a bejáratát? Ez jogszerű? De az utcára menni 10 embernek az már be nem jelentett tüntetés és szét kell verni...verjék szét ennek a vén majomnak is a fejét.”
 • 4. minden e régi 2008. július 20. 12:46
  „Karasai biztosan nem szívesen emlékszik vissza a Dózsa MGTSZ napraforgójának eladására. Régen volt és a románok is jól fizettek. Zsíros Gézával jól el vannak.”
 • 3. 4you 2008. július 20. 12:34
  „Karsai egyszer azt találta mondani Feriéknek, hogy "amíg engem láttok nem lesz bajotok!".”
 • 2. buga jakab 2008. július 20. 12:26
  „Nem hiszem, hogy Karsainak vagy bárki másnak joga van a szabad mozgásában akadályozni bárkit is. Van erre jogosultsága neki egyáltalán?”
 • 1. egy vélemény 2008. július 20. 12:24
  „Karsaival jól járt az mszsp! Az osztogató Karsait nem tudják Battonyáról még "kirobbantani" sem! Maradt a politikai tőke kovácsolása: lám-lám az mszp milyen sokszínű, nálunk még ilyen emberek is akadnak. Ígylehet a "sz@rból" aranyat csinálni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy 5 éves kisfiú - rázuhant egy raktárkapu

A kórházba szállítás közben meghalt egy öt éves kisfiú, akire szombaton dél körül Szentkirályon… Tovább olvasom