Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Diplomataképző egyetemistáknak

Kreativitás, nyelvtudás és kommunikáció – így összegezte előadását Habsburg György nagykövet, aki a hetedik Országos Diplomataképző Konferencia és Országos Külügyes Találkozó vendégeként tegnap a győri Széchenyi István Egyetemen járt. A négynapos rendezvényen az ország közel száz hallgatója vesz részt.
A győri Széchenyi István Egyetemen a napokban rendezik meg a hetedik Országos Diplomataképző Konferenciát és Országos Külügyes Találkozót. A hazai egyetemek hallgatói önkormányzatainak közel száz külügyese vesz részt a holnapig tartó szakmai felkészítésen. A rendezvény célja, hogy a fiatalok a nemzetközi diplomácia területéről új ötletekhez juthassanak, s érdekes témákról, felkészült előadóktól első kézből halljanak. Tegnap Habsburg György nagykövet beszélt az Európai Unióban bevált diplomáciai fogásokról. A fiatalok számára maga összegezte a legfontosabb ajánlásokat: kreativitás, nyelvtudás és kommuni-

káció.
A találkozó alkalmával a nagykövet a Magyar Vöröskereszt elnökeként együttmqködési megállapodást írt alá a győri egyetemmel. A lefektetett pontok értelmében a megyei Vöröskereszt elősegíti a hallgatók és a dolgozók egészséges életmódjának, társadalmi jelenségek iránti érzékenységének, a saját és mások életminőségéért érzett felelősségének kialakulását, melynek terepei előadások, tanácsadások, ismeretterjesztés, véradás, közös programok és pályázatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom